"Bizim mücadelemiz kendimiz için değil çocuklarımız için. Yeni doğmuş evlatlar, torunlar var onların geleceğini teminat altına almak zorundayız. Biz 2006 yılından bu yana kaybolan ekonomik değerleri kazandırmak zorundayız.  Ereğli TSO'nun görevi budur"

"Tersanelerde sonuç pek alınamadı açıkça ama orada da bir takım güzel gelişmeler var. Tersanecilerin kendilerinden kaynaklanan bazı sorunlarda oldu. Burada bizim yüzde 100 sonuca çıkmamız tersanecilerin birlikte hareket etmesi ile olur. Onlar da bu birlikteliği sağlayamadık"

 

 

Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker, TSO Hizmet Binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. TSO Yöneticileri Sertan Yalçın, Mehmet Çivici, Abdulkadir Çınar'ın katıldığı basın toplantısında Tetiker, yeni kurulan geçici hükümetin hayırlı olmasını temenni etti, ülkede istikrarın mutlaka sürmesi gerektiğini ifade etti. Tetiker açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

 

KAMPÜS SORUNUN ÇÖZÜMÜ

"Karadeniz Ereğli'de gündemde en önemli maddelerden bir tanesi kampüs sorununun çözülmesidir. Basının emeğine de teşekkür ediyorum. Demek ki soruları çözümünde en önemli konu hedef koyabilmek. Bu hedefleri koyduğunuzda takipçisi olursanız en güzel şekilde meselenin hallolmasını getiriyor. Burada bariz bir örneği de kampüs meselesidir.

 

"TERSANELERDE BİRLİKTELİĞİ SAĞLAYAMADIK"

Göreve geldiğimizde 4 hedef koymuştuk. OSB'nin rehabilitasyonuydu orada aldığımız sonuç gayet güzel. Tersaneler meselesi var, tersanelerde sonuç pek alınamadı açıkça ama orada da bir takım güzel gelişmeler var. Tersanecilerin kendilerinden kaynaklanan bazı sorunlarda oldu. Burada bizim yüzde 100 sonuca çıkmamız kendilerinin birlikte hareket etmesi ile olur. Onlar da bu birlikteliği sağlayamadık. Sonuca ulaşamamamızın nedeni kendi aralarındaki birlikteliği sağlayamamış olmalarıdır. Şimdiden sonra yine bireysel olarak tersanecilere vereceğimiz destekler inşallah orada da bir takım hareketler getirecektir.

 

"ERDEMİR İLE İLİŞKİLER"

Gelecek günlerimizde orada da sorunların çözümünde bir takım gelişmelerin olduğunu hep birlikte gözlemleyeceğiz. Erdemir ile olan gelişmelerde önümüzdeki ay inşallah Eylül ayı içerisinde önemli bir görüşmemiz var. OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Özbahadır paşamız ile görüştük ve görüşmelerimiz devam ediyor. Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan ile 3 saat birlikte toplantı yaptık. Vermiş olduğumuz bilgiler kendisinin aldığı notlar doğrudan Yönetim Kuruluna iletilmek üzereydi. Faydalı bir toplantı oldu en son geldiğimiz nokta da Valimizin bize bildirdiği belirli tarih ve saatte inşallah Ankara'da Vali, Ali Pandır ve benim olacağım bir toplantıda kendi sorunlarımızı aktarma fırsatı bulacağız. Hayırlara vesile olur diyorum. Mücadelemiz devam ediyor.

 

5 BİN SAYIYA ULAŞILDI

Biz göreve geldiğimizde öğrenci sayısı bin 700'dü, şimdi 3 bin 500'lere rektörün gayretleri ile ve bize verdiği projenin tamamlanması sonucuna ulaştık fakat patolojik formasyon adı altında bin adet öğrencinin geldiğini ilave olarak Rektörümüz bize söylediler. Bununla 5 bin sayısı oluyor. Terk edilen hastanenin yerini kampüs projesi olarak dönüştürdükten sonra bu biraz gecikmiş gibi oldu öğrenci sayısının arttırılması. Herkesin gözü önünde hareket devam ediyor.

 

"ALTERNATİF YARATILMALI"

Burada Erdemir 2006'da özelleştikten sonra sürekli alternatif yaratmak zorundasınız, yaratamazsanız tıkanıklık, sorun beraberinde faturayı bizim önümüze getirmiş koymuş. Bunları aşmak için geldiğimiz günden bu yana mücadele başlattık. Siyasetçiyi, yerel dinamikleri zorlamak, markaja almak gerekir. Bunları basın yapacak. Bunlar olmazsa Ankara'dan Ereğli'ye seyir etmek oluyor. Kampüse şimdi herkes sahipleniyor o zamana kadar belediye nerdeydi, çıktı geldi sahiplendi. Çaturoğlu sağolsun getirip bu dosya halinde açarak dosya vermekten başka birşey olmayan bu konuda gidip hallediyor. Kalkıyor gündemden tatbikata çeviriyor işi, bizi de ilgilendiren bu, uygulama önemli. Mesele anında bitmiştir, hastane rektörlüğe geçtikten sonra proje safhasını biz üstlendik ardından geriye birşey kalmıyor. Önemli olan öğrenci sayısının arttırılması değil buna bağlı olarak yapılacak yurtlar, 1+1 inşaatlar, inşaatlara bağlı olarak 400 kalemin etkilenmesi.

 

İHRACAT EĞİTİMİ

Karadeniz Ereğli TSO'nun faaliyetleri içerisinde önümüzdeki ay ihracat ile ilgili eğitim projemiz var. Bütün üyelerimizi bu projeye bekliyoruz. Eğitim çok önemli bu eğitimlerimiz bizim devamlı bir şekilde istikrarlı bir şekilde de sürecektir"

 

"BİZ DÖRT HEDEF KOYUYORUZ"

TSO Başkanı Tetiker, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Milletvekili Ercan Candan'ın kampüs sürecinin oluşmasına katkı sağladığına dönük söylemlerine Tetiker şu sözlerle cevap verdi: Ben bir kere Ercan Candan'ın ismini bile anmak istemem ama Hüseyin Uysal'ı kardeş gibi gördük. O dediğiniz isim açık konuşmak gerekirse Ereğli'ye başından beri en fazla ihanet etmiş adam. Ben vicdanen soruyorum biz bu hedefi koyuncaya kadar bu insan nerede? Biz dört hedef koyuyoruz beşinci hedefi koyan yok. Siyasetçinin beşinci hedefi benim koyuyorum demesi lazım böyle birşey yok. Biz kendimizi ön plana çıkartma beklentisi içerisinde değiliz. Çevre düzenini yapalım dedik fakülteye istinat duvarı çekilmesi lazımdı bunu söyledik belediyeye ama baskıdan değil ama ben buna inanıyorum bu bizim yapmış olduğumuz ilave inşaatlara en ufacık birşey yapılmamıştır. TSO Başkanı gelip geçicidir biz faniyiz ama kurumlar kalıcıdır. TSO Başkanı hedefler koymuş mücadele etmiş inşaatlar yapmış ilavelerinde de istimlak ve çevre düzeni lazım. Bunu yapsaydı neredeydi bu isimler, bu isim? Nişanda yoktun hoşgeldin düğüne. Bu hareketi asla kabul etmem, aldatıcı bir tiyatro olarak görürüm. Sadece dosya vermek mesele değildir, müsteşara bakana dosya verirsiniz önemli olan sonuç alınmış mı alınmamış mı? Çaturoğlu milletvekili olmuş,' ben dosya mosya bilmem bunun sonuca çıkması lazım' demiş, binanın devri Çaturoğlu döneminde yapılmış mı ben onu bilirim? Hangi taşı kaldırsanız o ihanet şebekesi çıkıyor"

 

"MERT OLMAK LAZIM"

TSO Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Özcan'ın söylemlerinin TSO'yu bağlamayacağını da hatırlatan Tetiker, "Bizim mücadelemiz kendimiz için değil çocuklarımız için. Yeni doğmuş evlatlar, torunlar var onların geleceğini teminat altına almak zorundayız. Biz 2006 yılından bu yana kaybolan ekonomik değerleri kazandırmak zorundayız.  Ereğli TSO'nun görevi budur. Hiçbir insiyatifi olmayan insanlar la işimiz olmaz onlar ihanet şebekesi ile çalışmaya devam edecekler. Biz kendi yolumuza devam edeceğiz. Ekonomik gücü yakalamak için adaletli, dürüst ve mert olmak lazım" kaydetti.

 

Haber: Mustafa Kemal Bektaş