Karadeniz Ereğli’de 8 Oda Başkan ve yöneticileri, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun’un da katıldığı toplantıda sorunlar ve çözüm yollarına ilişkin fikir alışverişinde bulundu.

Ereğli Devlet Hastanesinin eski yerlerinin üniversite kampüsü yapılması için üniversiteye devri konusunda çaba ortaya koyduklarını hatırlattı. Fakülteler kampüsünün ilçenin ekonomik ve kültürel gelişmesine katkı sağlayacağını ifade eden Tezel, “Ereğli için aciliyeti olan bir konudur. Bizlere düşen bir görev varsa biz her zaman hazırız. Buranın ekonomik ve kültürel anlamda ihtiyacı var” dedi.

 

Bozhane limanındaki ticari faaliyetlerin tersaneler bölgesine kaydırılmasının hem trafik akışını rahatlatacağını hem de Bolu, Düzce’nin de aralarında bulunduğu İl’lerin nakliye işlerini bu alandan gerçekleştirebileceğini hatırlatan Tezel, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

 

Karadeniz Ereğli Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel, Erdemir Ofis yolunda bulunan Günbatımı isimli işyerinde düzenlenen toplantının açılışında yaptığı konuşmasında, ilçedeki 8 Oda’nın birlik ve beraberlik içerisinde sorunların çözümüne her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduğunu söyledi.

 

“BÖLGEDE İYİ DURUMDAYIZ”

Ereğli’de yaşamın kolaylaştırılmasına yönelik fikirlerin sunulacağı bir toplantı düzenlendiğini ifade eden Tezel, “Ereğli Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak çalışmalarımız sürüyor. Kredi mevduatı bakımından bölgede iyi durumdayız. Kredi faizlerimiz kısa vadede yüzde 4 uzun vadede yüzde 5. Kredi almak isteyenler müracaatlarını yapıyorlar” dedi.

 

“BAŞARILI OLDUK”

“Birlikten kuvvet doğar ilkesi ile yola çıktıklarını” söyleyen Tezel, Ereğli Devlet Hastanesi’nin eski arazisinin Bülent Ecevit Üniversitesine tahsis edilerek, söz konusu alanın fakülteler kampüsüne dönüştürülmesine yönelik ilçedeki Oda Başkanları ile Ankara’da çeşitli temaslarda olduklarını hatırlatan Tezel, “Ankara’da hazırlanan dosyayı Başbakana ulaştırmak üzere milletvekilimiz ERCAN CANDAN'a gittik. Belediye Başkanımız ve milletvekillerimizin gayretleri ile Ereğli Devlet Hastanesinin eski yerlerinin üniversite kampüsü yapılması için üniversiteye devri konusunda başarılı olduk, yeterli mi değil. Buranın inşaatlarının biran önce yapılıp faaliyete geçmesi Ereğli için aciliyeti olan bir konudur. Belediye Başkanımız bu konuda çalışmaları vardır, bizlere düşen bir görev varsa biz her zaman hazırız. Buranın ekonomik ve kültürel anlamda ihtiyacı var” sözleri ile konuştu.

 

LİMAN, TERSANELERE KAYDIRILSIN

Bozhane Limanının bir bölümünün deniz ticaretinde kullanılmasından ötürü ilçe merkezinde tırların yaşamı olumsuz etkilediğini, tersaneler bölgesine bu alanın kaydırılması durumunda çevre İl’lerdeki ticari nakliyelerin buradan sürdürülebileceğini ifade eden Tezel şu ifadelere yer verdi: “Balıkçı barınağının bir kısmı deniz ticaretinde kullanılıyor. Buranın tersaneler bölgesine kaydırılmasında tırların geçişi bakımından Ereğlimize büyük bir katkısı olacağını düşünüyorum.

 

İZMİT, DERİNCE’NİN ARDINDAN EREĞLİ OLABİLİR

Aynı zamanda Alaplı’ya ikinci bir Organize Sanayi Bölgesi yapılıyor. Oraya büyük müteşebbislerin müracaat edeceğine inanıyorum yükleme boşaltma yeri olunca. Sahili olmayan Bolu ve Düzce gibi İllerimiz deniz ticaretini İzmit, Derince’den yapıyor. Tercihlerini böyle bir durumda Ereğli’den yana kullanacaklar. Depolama alanı da olduğu için Ereğlimize de ciddi bir katkısı olacaktır. Uzman arkadaşlarımızın bu konuda çalışmaları var”

Bölge Birliği Başkanı Muharrem Coşkun da Ereğli’de 8 Odanın yanı sıra Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın da katıldığı birliktelik toplantısının hayırlı olması temennisinde bulundu, perakende satış yasasının uygulanmasını istedi.

 

ODA BAŞKANLARI KATILDI

Oda Başkanları yaşadıkları sorunlara ilişkin düşüncelerini dile getirdiler.  Toplantıya Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel, Kdz.Ereğli Madeni İşler ve Sanatkarlar Odası Başkanı Atilla Akar, Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, Pazarcılar Esnafı ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Fehmi Taşkın, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Murat Cebesoy, Marangozlar, İnşaat, Mobilya Ağaç İşleri ile Uğraşanlar Odası Başkanı Metin Yüksel, Bakkallar Manavlar Odası Başkanı Aydın Uzun, Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Odası 2. Başkanı Mustafa Gündüz katıldı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)