Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, son iki ayda yaşanan terör olayları nedeniyle acı tablonun her geçen gün ağırlaştığını açıkladı.

7 Haziran seçimleri sonrası ülkenin toplumsal huzuru ve barışı bozan,  birlik ve bütünlüğümüze yönelen, bir terör dalgası ile karşı karşıya kaldığına dikkati çeken Demirtaş açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Hergün Türkiye’nin dört bir tarafındaki evlere ateş düşmektedir. Çocuklar babasız, eşler kocasız, anne ve babalar evlatsız kalmaktadır. Terörün boyutu, verdiğimiz kayıplar ve içinde bulunduğumuz acı tablo, her geçen gün ağırlaşmaktadır. Son iki ayda PKK terörü nedeniyle, Zonguldak’ta şehit polisimiz Tansu Aydın’dan sonra ikinci polisimiz Yusuf Yelkenci’yi de şehit verdik. Yine geçtiğimiz günlerde Şırnak’ta meydana gelen çatışmada uzman çavuşumuz Sercan Sezer yaralanarak gazi olmuştur. Terör kimden gelirse gelsin, kime yönelirse yönelsin nefretle kınıyorum. Yaşadığımız bu acı tablonun en önemli sorumlusu siyasi iktidardır. Siyasi iktidar bir an evvel toplumsal barışı yeniden tesis edecek adımları atmalıdır. Siyasi hesapları bir kenara bırakmalıdır. Tüm Türkiye’de PKK terörü ile yaşamını yitiren askerlerimize polislerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlara baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum”