25-26 Haziran 2106 tarihlerinde Zonguldak’ta yapılacak olan LYS sınavları ile ilgili bir açıklama yapan CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Sertan Ocakçı, “Zonguldak’a sınava giden öğrenciler ve aileleri için trafik sorununu büyük sıkıntı teşkil etmektedir.  Özellikle Zonguldak istikametinde, Kepez, ören yolu üzerinde ki yol çalışmalarının bu bölgelerde trafikte yığılmalara ve konvoylara sebep verdiği gözlenmektedir. Hafta sonu özellikle Ereğli’den Zonguldak’ gidiş istikametinde trafik konusunda iyileştirmelerin yapılması, önlemlerin alınması ve trafik akışının sağlanması ihtiyaç dahilindedir.” Dedi.

Ocakçı açıklamasına şöyle devam etti:

 

“Bir diğer konu ise; gençlerimiz için gelecek meselesi olan bu imtihanların sınav saatlerinde sessizliğin sağlanmasıdır. İmtihanların biteceği saate kadar sınav merkezleri çevresinde hiçbir şekilde gürültü yapılamamasını, klakson çalınmaması, sınav merkezleri çevresinde inşaatlarda hiçbir faaliyette bulunulmamasını rica ediyoruz. 

 

Biliyoruz ki, bu sınavlar siz ve aileleriniz için önemli dönüm noktalarından biridir. Ancak, her şeyin sonu değildir. Önemli olan bilgili ve bilinçli nesil olabilmektir. Ümit ediyorum ki geleceğimizin teminatı olan siz gençlerimiz uzun zamandır hazırlandıkları bu zorlu sınavlardan başarı ile çıkacak ve emeklerinizin karşılığını alacaksınız.

 

Bu sebep ile hafta sonu sınava girecek tüm öğrencilerimize emeklerinin karşılığını alabilecekleri başarılı bir sınav diliyor, kendilerine emek veren öğretmenlerini, hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan anne ve babalarını da canı yürekten kutluyorum.”