AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Ali Tarakçı ve Kazım Beceren, Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker’in önceki dönem AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan’ın hizmet etmediği ve bölgeye ihanet ettiğine dönük söylemlerine tepki gösterdi, yapılan hizmetlerin ortada olduğunu açıkladılar.

 

Ereğli’nin ciddi devlet yatırımları ile buluştuğunu belirten Tarakçı konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:


"24. Dönem Milletvekilimiz Prof.Dr.Ercan Candan döneminde bölgemize ciddi anlamda yatırımlar yapılmış, projeler hayata geçirilmiş, 25. Dönem milletvekilimiz Faruk Çaturoğlu döneminde de bu süreç hızlı bir şekilde devam etmektedir. Kdz.Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker’in herhangi bir yatırım yapılmadığına dönük söylemleri partimizi yıpratmaya yöneliktir. Son dönemde yapılan ve hayata geçirilen projeler ortadadır. Biz yıllardır kavgalar nedeniyle hizmet yoksulu bırakılan bölgemize hizmet gelebilmesi için taşın altına elimizi değil vücudumuzu koyduk. Kavga ve tartışma ortamı hiç kimseye faydası olmayacağı gibi bölgemize de zarar verir. Birlik ve beraberlik sağlandığı sürece başarı kendiliğinden gelecektir. TSO Başkanımız Yaşar Tetiker’in bu yöndeki açıklamalarını doğru bulmuyoruz, partimizin milletvekilliği sürecini toparlayıcı ve başarı ile geçirmiş olan Milletvekilimiz Prof.Dr.Ercan Candan bu bölgeye asla ihanet etmemiştir, hayata geçirdiği ve geçirmek istediği projeler de çalışmalar da ortadadır”