TSO Meclis üyelerinden Niyazi Özcan “Derdim kavga etmek değil hizmet etmek” başlığıyla gönderdiği yazılı açıklamada; şahsı ile ilgili olarak oda genel sekreterliğinden yapılan açıklamayı oda başkanı Tetiker’in “demecime cevap verme cesareti gösterememiş” sözleriyle değerlendirdi.

 

Özcan, TSO adına genel sekreterliğin  yaptığı açıklamayı  bazı basın yayın organlarının “Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu” bazılarının ise “Genel Sekreterlik” başlığıyla yayımladığına vurgu yaparak “esasen Genel Sekreterlikten yapılan açıklama olduğunu öğrendiğimde Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanına İSTİFA ÇAĞRISI yapmakta ne kadar haklı olduğum ispatlanmıştır” dedi.

 

Özcan açıklamasına şöyle devam etti:

 

“GENEL SEKRETERLİĞİN HADDİ DEĞİL”

 

Odanın hukuki sorumlusu olduğunu her fırsatta böbürlene böbürlene dile getiren Yaşar Tetiker yerel basında çıkan her kelimesi ve cümlesi ile " HAKLI ve HAKKI" savunan demecime cevap verme cesaretini gösterememiş ve Oda tarihinde ilk defa Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası nın sözcülüğünü yapmak BİZ SEÇİLENLER TARAFINDAN atanmış olan ve yine belki de biz seçilenler tarafından azledilecek olan Genel Sekretere düşmüştür.

 

Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odasının seçilmiş bir Yönetim Kurulu Üyesi hakkında ağır eleştirilerle açıklama yapmak Genel Sekreterin haddi değildir.Bu bir suçtur.

 

“TSO KİMLERİN ELİNDE OYUNCAK”

 

Bana Yönetmeliği hatırlatanlar Genel Sekreterin basına beyanatta bulunma görev ve yetkisinin özellikle seçilmiş bir yönetim, Meclis veya seçilmiş bir Komite üyesi hakkında hiç bir şekilde açıklama yapamayacağını bilmek zorundadır.

 

Bu açıklamadan Başkanın haberi yoksa derhal Genel Sekreterin savunmasını istemesi ve hakkında işlem yapması gerekir. Eğer bu açıklama onun bilgisi dahilinde ise de Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası nın kimlerin elinde oyuncak olduğunun net bir açıklamasıdır. Tarafım Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odasının bütün üyelerinin 24 saat hizmetinde tarafım....