6 Mayıs 1972'de idam edilen 68 kuşağının devrimci lideri Deniz Gezmiş ve arkadaşları Yusuf Aslan, Hüseyin İnan için bir anma mesajı yayınlayan CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu,
6 Mayıs 1972 aslında, özgürlüğün ve emperyalizme karşı verilen mücadelenin altından çekilmiş taburedir!” dedi.

Turpcu  açıklamasına şöyle devam etti:

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının 12 Mart faşizminin karanlık, puslu ortamında, haksız yere idam edilmeleri, toplumsal belleğimizde silinmesi olanaksız derin izler bırakmıştır. Gerçek vatanseverlerin, düzene ve emperyalistler tarafından sömürülmeye karşı duran bu yürekli insanların asılması arkasından gelenlere ibret ve korku vermeyi amaçlamıştır.

Her an ölüme götürülmeyi bekleyen Deniz Gezmiş’in hücresinde `Toprak ve Tarım Reformu Yasa Tasarısını` okumak istediğini biliyoruz. Darağacının gölgesinde bile köylünün toprak derdini düşünen yurtseverler kişilerden bahsediyoruz.

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının anti-emperyalist mücadelelerinin, ulusal bağımsızlığı temel alan devrimci eylemlerinin esin kaynağının; doğrudan Atatürk’ün kendisi, Atatürk ve arkadaşlarının ulusal bağımsızlık mücadelesi, Cumhuriyet’i gençliğe emanet eden vasiyeti olduğunu biliyoruz.

Deniz Gezmiş`in mahkeme savunmasındaki ;`YAPTIKLARIMIZIN HAKLI OLDUĞUNA İNANIYORUM. HALEN DE BU İNANCI TAŞIYORUM. TÜRKİYE'NİN BAĞIMSIZLIĞINDAN BAŞKA BİR ŞEY İSTEMEDİM VE BU SEBEPLE AMERİKAN EMPERYALİZMİNE VE İŞBİRLİKÇİLERİNE KARŞI MÜCADELE VERDİK. BUNDAN DOLAYI ÖLÜMDEN KORKMUYORUZ. ONU ANCAK İŞBIRLİKÇİLER DÜŞÜNSÜN VE ANCAK ONLAR KENDİ CANININ TELAŞINA DÜŞSÜN. VE BEN 24 YAŞINDAYKEN KENDİMİ TÜRKİYE'NİN BAĞIMSIZLIĞINA ARMAĞAN ETMEKTEN ONUR DUYUYORUM.` sözleri ise adeta bu günlere mesaj vermektedir.

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam sehpasına gönderilmelerinden 46 yıl sonra bugün, emperyalizm, ülkemizi ve ülkemizi çevreleyen coğrafyayı yeniden kuşatmıştır.  Hayata geçirilen emperyalist planlar yüzünden darmadağın edilen, zenginliklerine el koyulan ülkeler, yerlerinden yurtlarından edilen, katledilen milyonlar var.  Ülkemizin içinde bulunduğu mevcut koşullara bakınca Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının mücadelelerinin ne denli anlamlı ve değerli olduğunu bir kez daha anlıyoruz.

Üç fidan ölümsüzleşmiştir ve devrimci ruhları yaşamaya devam etmektedir.

Emperyalizme karşı mücadele veren, 6. Filo’yu Dolmabahçe’den denize döken, gençlik hareketinin devrimci ruhunu temsil eden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.