Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Çaycuma İlçe Başkanlığı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP İlçe Başkanı Tuncay Akyol, Yönetim Kurulu üyeleri ve kalabalık partili topluluğu tarafından karşılanan Turpcu, yaptığı konuşmasında Ankara'da yaşanan bombalı terör saldırısına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

 

"TÜRKİYE'Yİ TERTEMİZ ALDILAR, BU HALE GETİRDİLER"

"Ülkeyi çukura düşürdüler, bundan sonra akıllı davranacaklarına dair bir işaret yok" sözleri ile konuşmasına başlayan Turpcu, "Ankara’nın göbeği, devletin kalbinde büyük bir terör eylemi gerçekleşti. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve ülkemize başsağlığı diliyorum. AKP’nin ülkeyi getirdiği durumu hep beraber izliyoruz. 2002 yılında tertemiz aldıkları Türkiye’yi bu hale getirdiler.

 

"PATLAMADAN HEMEN SONRA KİMLİKLERİ NASIL BELLİ OLUYOR"

Nasıl bir istihbarat yapılsın ki, bu terör olayları önlensin? Nasıl bir çalışma ki, patlamadan hemen sonra teröristlerin kimlikleri belli oluyor? 2002 yılında Irak savaşının içerisine ardından da Suriye olayına girdik. Rusya ile ilişkilerimiz bu hale gelince ‘İsrail ile anlaşmamız gerekir’ dediler. Çıkarları nereye gösteriyorsa, hemen orya dönebiliyorlar. Devletlerarası hukuklarda böyle şeyler olmaz. Hemen zikzaklar çizilmez.  

 

"GENEL BAŞKANIMIZ MEKTUP YAZDI"

Genel Başkanımız, 2012 yılında Başbakana bütün tereddütlerimizi anlatan bir mektup yazdı. Ama bizi dinlemediler, koskoca CHP’yi muhatap dahi almadılar.  Osmanlı politikası adı altında ülkemizi maceradan maceraya sürüklediler. Çözüm süreci konusu parlamentoya gelebilirdi Ama bize ‘Sizin aklınıza ihtiyacımız yok’ diyerek PKK ile bir yola çıktılar. Ancak bu yolda bir birlerine güvenmediler.

 

"NEREDE İSTİHBARAT, NEREDE DEVLET?"

Doğuda 100-200 bin nüfuslu illerde iş makineleri ile hendekler kazılıyor. Nerede istihbarat, nerede devlet? AKP’nin kurucularından sadece bir kişi kaldı. Diğerleri bu yolun yanlış olduğunu zorda olsa söylemeye başladılar.  Bu patlamanın hedefini ABD bile bilmezken, hükümet hemen ‘PYD yaptı’ diyebiliyor. Derinlemesine incelemeden olaylara bodoslama girip devlet aklı ile uyumlu olmayan açıklamalar yapılıyor.  Açıkçası yolun sonuna geldik. Daha büyük saldırıların olacağı Ankara kulislerinde konuşuluyor. Böyle zamanlarda birlik bütünlükten bahsediyoruz ama mecliste bizim konuşmalarımıza bile tahammül edemiyorlar.  


"RUS UÇAĞINI DÜŞÜRMEMİZE KİMLER SEBEP OLDU?"

Bunların ilk Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, ‘Suriye’de bir şeyler kazanırken, Hatay’ı kaybederiz’ dedi. Bizim Rus uçağını düşürmemize kimler sebep oldu. Bizler Atatürkçü dış politika ile ilgili görüşmelerimizi öne sürmeye devam edeceğiz. Bunların ülkeyi yönetecek mecalleri kalmamıştır. AKP’nin politikalarını beğenmeyen AKP mensuplarının sitemlerini TRT ekranlarından izledik.

 

"NEREDE ZULÜM GÖRMÜŞLER"

Sanki Müslümanlar Türkiye’de baskı görmüş gibi bir propagandaya girdiler. Bende köyde doğdum büyüdüm. Bütün köylerimizde cami var. Hepimizi çocukken Kuran kurslarına gittik. Baskı görmedik, bunlar nerede zulüm görmüşler. Bunların milliyetçilikleri de sahtedir” dedi.