CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, yakın zamanda Zonguldak İl Başkanlığı ve Düzce İl Başkanına düzenlenen saldırıların en son Balıkesir Milletvekiline gerçekleştiğini ifade ederken “bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum. Şehit cenazesini terörize eden ve acılı ailelerimize saygısızlık yapan bu kendini bilmez yargı karşında gerekli hesabı verecektir.” Dedi.

Saldırıların sorumlusunun AKP Hükümeti ve ilişkide oldukları derin yapılar olduğunu kaydeden Turpcu, Ülkemiz kan gölüne döndü. Bu tablonun sorumlusu AKP İktidarı ve gizli pazarlıklarının ortağı PKK’dır. Yaptıkları hataların bedelini ve kaybettikleri ülkeyi yönetme kabiliyetini, CHP’ye saldırarak unutturabileceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar. CHP’ye saldırarak AKP-PKK pazarlığının ülkeyi getirdiği noktayı unutturamazlar.” Sözleriyle sert eleştirilerde bulundu.

Turpcu yazılı açıklamasına şöyle devam etti:

AKP İKTİDARI KANIDIRLDIK DİYEREK İŞİN İÇİNDEN SIYRILAMAZ

Beraber yola çıktıkları, bir dönem ortak oldukları ‘ne istediler de vermedik’ dedikleri paralel yapı tarafından `kandırıldık` dediler.

`Çözüm süreci` adı verilen `teröre taviz süreci` boyunca örgütün yığınak yapmasını seyrettiler.   

Bunun emrini Valilere bizzat verdiklerini kabul eden AKP İktidarı,  yine `kandırıldık` diyerek bu işin içinden sıyrılmaya çalışıyor.

Devlet yönetmek ciddi bir iştir. Bunu hakkıyla yapamıyorsanız, sürekli farklı odaklar tarafından onların menfaati doğrultusunda kandırılıyorsanız, yönetme makamında bulunmamalısınız.

Yarın kim tarafından ve nerede ‘kandırıldık’ diyecekler doğrusu merak ediyoruz.

TOPLUMSAL KUTUPLAŞMAYA VURGU

Başbakan Davutoğlu, çözüm sürecine ilişkin olarak dün “PKK 2013 MAYIS’INA DÖNERSE HER ŞEY YENİ​DEN KONUŞULABİLİR" demiştir.

Sayın Başbakan, `bu örgüt bu kadar masumdu da tonlarca bombayı, silahı kim yığdı bu şehirlere? Bu kadar şehidimizin sorumlusu kim? Bir terör örgütüne güvenmemek gerektiğini hala anlayamadınız mı?`

Toplumsal kutuplaşma giderek derinleşiyor, toplumsal barışımızı kaybetme noktasına geldik. Yurttaşlarımız sadece barış içinde huzurluca yaşamak istiyor. Biz Alevisi -Sünnisi ile Türkü- Kürdüyle, ayrışmadan bir olarak güçlüyüz ve beraberiz.

Bunun için partimizin her kademesindeki emekçilerimize çok önemli önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. AKP-PKK pazarlığının ülkeyi bu hale nasıl getirdiğini, olayların iç yüzünü her yurttaşımıza anlatmanın yoğun gayreti içerisinde olacağız. Bu hem tarihi bir sorumluluk hem de ülkenin sigortası olan CHP`nin görevidir.”