Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş'ı ziyaret eden CHP Zonguldak Milletvekili Turpcu, Zonguldak ve ülke gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

 
"Özelleştirme adı altında müesseseleri genel müdürlük bünyesinden çıkararak onlara verilecek termik santral kurma izinleri ile firmalar Zonguldak'ı baştan aşağıya cehenneme çevirmeye çalışıyorlar. Hem ocaklarımız kapanacak hem de il çapında büyük bir kirlilik ile bir felaket ile karşı karşıya kalacağız. Ya buralarda ölmek üzere kalacağız ya da terk edeceğiz. Buna izin vermemenin yolu sendikanın önderliğinde ama o sendika nasıl önderlik yapacağını kamuoyuna göstermelidir"

 

 

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, İl Başkan Vekili Volkan Alkaç, CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş'ı ziyaret etti. Turpcu, Gülüç Belediyesi tarafından düzenlenen ve yüzlerce belde sakininin katıldığı iftar programına Çaycuma'daki programda yer aldığı için katılamadığını söyledi.

Zonguldak ve ülke gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Turpcu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

"GEZİ PARKI AÇILIŞNDAYDIK"

"Çaycuma İstasyon Mahallesi'nde Gezi Parkı açılışından dolayı gelemedik. Gezi parkı diyince tabi bizim için çok önemli. Eksik olan adalet ve demokrasinin yerleşmesi ile ilgili 2013 yılında İstanbul'daki gezi parkındaki eylemler ile ilgili oranın ismini İstasyon Gezi Parkı olarak Çaycuma'da belediye yönetimimiz koydu. Oraya destek vermek için gittik. Belediye Başkanımızdan izin aldık ve o yüzden iftara gelemedik.

 

"NE İSTİKRAR NE DE TOPLUMSAL BARIŞ VAR"

Ülkemizde bugün yine 6 tane şehidimiz var. 7 Haziran'dan sonra huzur, barış ve istikrar gelecek denilerek zorlanan 1 Kasım seçimleri sonrası AKP tekrar hükümeti kurdu ama ne istikrar ne de toplumsal barış var. Demokrasiden de iyice uzaklaşılıyor. Yargıtay üyesinin sayısı 200'den 500'e bunlar tarafından yükseltildi. Halk oylaması yapıldı bunun ile ilgili. Tekrar bu sayının eski durumuna düşmesi ile ilgili Pazartesi mecliste görüşmeler var. AKP bundan önce ne demişse şuanda tersini yapıyor. Bu sadece Yargı, Danıştay ve Yargıtay ile ilgili değil çözüm sürecini de tersine çevirmiş durumda. 7 Haziran'da verdiğmiiz şehit sayısı maalesef 600'lere vardı, Cumhurbaşkanınız verdiği bilgilere göre PKK cephesinden 7 bin civarında ölü var. Şimdi bu kadar büyük rakamlar, neden bu kadar çok şehit veriyoruz? Çok büyük rakamlardır bunlar ve ülkenin geldiği durum ortadadır.

 

"SIFIR SORUN DEMİŞTİ"

Umarız önümüzdeki süreçte Türkiye'nin içerisini çok fazla karıştırmış olan Suriye'deki savaşı Türkiye'ye taşıma noktasında olan durumu dikkate alır da hükümet Suriye'de, Rusya'da biraz yumuşama var, Suriye'de de aynısını bekliyoruz. Hükümet göreve geldiğinde komşularımız ile 'sıfır sorun' dedi, şimdi tam tersindeyiz. Umarız bu kadar zaiyata rağmen geri dönüş yaparlar ve tekrar komşularımızla sorunuz barış içerisinde yaşarız diye umut ediyorum.

 

AVRUPA BİRLİĞİ SÜRECİ

İngiltere çok önemli bir ülke, Amerika ile sıkı dostlukları var. Avrupa Birliğinden referandum sonrası ayrılmaya karar vermeleri diğer ülkeleri de tetikleyecektir. Aslında bu dünya barışı içerisinde hizmet eden bir durum değil, Avrupa Birliği bir istikrar adasıydı dünyada. Umarız çok büyük tahribatlar yapmadan bu süreç geçip bizim de Avrupa Birliğine girmemiz ile ilgili verdiğimiz mücadeleden daha fazla mücadele vererek daha fazla çaba sarf etmeliyiz.

 

"BU HALE SİYASİLER GETİRDİ"

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nu bu duruma getiren tabi ki siyasilerdir, hükümet partileridir. AKP son dönemlerde iktidar olduğu için bundan önceki hükümetlerin bahanesine sığınma zaten sığınmıyor ama verdiği hiçbir sözü yerine getirmemiştir. Bunda sendikanın pasif durumu çok rol oynamıştır. Biz sendikacıları uyardık. Onlar maalesef hükümet partisine söz edeceklerine bizim demeçlerimize halbuki biz bu demeçlerimizde hükümetin TTK ile ilgili hangi noktaya gitmek istediğini görüyorduk, onun için mücadele veriyorduk, uyansınlar istiyorduk. Kesinlikle sendikamız bu kış uykusundan uyanmalı.

 

"MÜCADELE ZONGULDAK İLE VERİLMELİ"

Sadece TTK'da çalışan işçilerin vereceği mücadele ile de TTK'ya, Zonguldak'a ilişkin bu operasyon düşünülemez. 1991 grevinde olduğu gibi sendikaların işçilerimizin Zonguldak halkı ile bu mücadelede bütünleşmeleri gerekiyor. Sonuçta taşkömürü bir tek Zonguldak'ta var.

 

"CEHENNEME ÇEVİRMEYE ÇALIŞIYORLAR"

1 Milyon ton bile üretemiyoruz, 32 milyon ton ithal ediyoruz. Yeraltı madenciliğini özel sektör yapamaz. Şimdi bunlar özelleştirme adı altında müesseselerinin genel müdürlükleri bünyesinden çıkararak onları termik santral kurma izinleri ile firmalar Zonguldak'ı baştan aşağıya cehenneme çevirmeye çalışıyorlar. Hem ocaklarımız kapanacak hem de il çapında büyük bir kirlilik ile bir felaket ile karşı karşıya kalacağız. Ya buralarda ölmek üzere kalacağız ya da terk edeceğiz. Buna izin vermemenin yolu sendikanın önderliğinde ama o sendika nasıl önderlik yapacağını kamuoyuna göstermelidir.

 

"EREĞLİ'DEN AMASRA'YA TERMİK SANTRAL"

Bugüne kadar bu noktada hükümet partisine çok güvendiler, dünkü açıklamaları da hala bunu gösteriyor. Dolayısıyla buna çok büyük tepkiler vererek, büyük kitlesel yürüyüşlerle karşılamamız lazım. Bunu yapamazsak cehennemi bize yaşatacaklar. Hem ocaklar kapanacak onlar aldıkları ruhsatlarla termik santraller yapacaklar Ereğli'den Amasra'ya kadar. Biz de bu zehirli havayı solumak zorunda kalacağız. Çocuklarımız, eşlerimiz çalışsalar bile o termik santrallerde hem kendileri hem de onlardan doğacak bebeler çocuklar sağlıksız olacak. Patlamış olan kanser vakaları kat kat artacak"

Turpcu, Gülüç'de belediye başkanı seçilmesinin ardından alt ve üst yapı başta olmak üzere önemli çalışmalara imza atan Mustafa Gökhan Demirtaş'ı kutladı.

 

"BİZ BİR AİLEYİZ"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş da konuşmasında, "CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, İl Başkan Vekili Volkan Alkaç, CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakçı ve Yönetim Kurulu üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Dün akşam geleneksel iftar yemeğimiz vardı birlik ve beraberlik adına yapılan bir programdı, vekilimiz yoğun çalışmalarından ötürü katılamadı. Çaycuma da bizim belediyemiz bizim ayrımız gayrımız yok biz bir aileyiz, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yine bugün şehitlerimiz var, acımız büyük, şehitlerimizin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Gülüç Belediyesi olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. İftarımıza yoğun bir ilgi vardı, halkımızın bizlere gösterdiği yoğun ilgiden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.