Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili adayı Şerafettin Turpcu seçim çalışmalarını sürdürüyor. Cumartesi gününü Çaycuma bölgesine ayıran Turpcu, Çaycuma İlçe Başkanı Fuat Kalaycı ve partililer ile birlikte İhsanoğlu, Karamusa, Aliköy, Güzelyurt ve Yeşilyurt köylerinde vatandaşlarla buluştu. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılan Turpcu, Zonguldak bölgesinin her geçen gün eridiğini ve gençlerin bölgede kalmak istemediğini vurguladı.



“ZONGULDAK’I KURUTTULAR”

İnsanların kendi yurtlarından göç etme sebebinin iş ve aş sıkıntısı olduğunu dile getiren Turpcu konuşmasında bölgenin çok lafa değil çok işe ihtiyacı olduğunu da ifade ederek, “İktidar Rahmetli Menderes’ten sonra ilk defa 3 dönemdir iktidar olmak AKP’ye nasip oldu. Türkiye’nin bazı yerlerine bazı hizmetler yaptı ama Zonguldak’ı kuruttu. TTK’yı kalkındırmadı, yollarımızı yapmadı. Biliyoruz ki bunlar görevlerini yapamadılar. İlk defa TTK’da çalışan sayısı 8 bin 500 kişiye kadar düştü. Biz bunu 14 bin 500 sayısına kadar çıkartacağız.





“UMUT VERİCİ BİRŞEYLERİ YOK”

Başbakan geldi 19 Mayıs’ta Zonguldak Meydanı’ndan seslendi. Bir iktidar partisi düşünün seçime giriyor ama halka umut verici hiçbir şey yapmadı. Yörenin sıkıntılarını dile getirmesi ve iş aş sözü vermesi lazım. Zonguldak ile ilgili hiçbir şey söylemedi. ‘Ey Zonguldaklılar bütçeden size bir şey yok’ dedi. Lafı dolandırmadı ve umutlandırmadı. Mutluysanız oy verin ama mutsuzsanız bizim projelerimizi dinleyin. Biz öncelikle TTK işçi açıklarını kapatma adına 5 bin işçi alacağız.



EN DÜŞÜK MAAŞ BİN 500 TL

Bunun dışında Filyos Projesi’ni ben canlandıracağım, büyük bir liman yapacağız ve Devrek’e kadar olan bölgede doğamızı bozmayan fabrikalar kurulacak. Önceki gün Genel Başkanımız bir mega proje açıkladı. Türkiye Dünya’nın merkez üssü olacak. Lojistik merkezi olarak kullanılacak. İstanbul’u biraz boşaltacak veya bundan sonrasını düşünerek Anadolu’yu kalkındıracak projeler yapılacak. En düşük emekli maaşı ve asgari ücret 1500 TL olacak.




TAŞERON KADROLU OLUYOR

Bilindiği üzere taşeron işçilerimiz var. Biz torpilsiz aracısız kim çalışıyorsa onları kadroya alacağız. Ayrıca da emeklilere dini bayramlarda birer ikramiyeyi vereceğiz. Ben Başbakan olayım 18 Temmuz’daki Ramazan Bayramı’nda bu parayı vereceğim dedi. Bir Genel Başkan noterden onaylattığı bu parayı kesin ve kesin verir. AK Parti bu işi önce ciddiye almadı sonrada devletimi batıracak dedi. Türkiye Cumhuriyeti büyük devlettir ve emekliye verilecek olan ikramiyeyle ülkemiz batmaz. Özellikle Zonguldak’ın çok lafa değil çok iyi işlere ihtiyacı var. Daha önce hangi partili olmuşsanız olun. Hangi partiye oy vermişseniz verin bu sefer sizden Zonguldak’ın ve Çaycuma’nın haklarını savunmak adına destek bekliyorum oy istiyorum” dedi.