“Bize saldıranların kafasının arkasındaki düşünceleri ve çıkarları biliyoruz. Zonguldak üzerinden bireysel çıkarları olanlar beni hastane inşaatı nedeniyle basın yoluyla yıpratmaya çalışıyorlar.”

 

 

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, suçlu suçsuz ayrımı yapılmadan kamuda 60 bini aşan görevden çıkarma cezalarıyla ilgili daha önce açıklamalarda bulunduğunu belirterek, bir çok kişinin mağdur edildiğini öne sürdü.

Turpcu bu konuda; Fethullahçı Terör Örgütünün tüm işbirlikçilerinin ve destekçilerinin, yargı önünde hesap vererek hak ettikleri en ağır cezaya çarptırılması gerektiğini, ancak hesap sorma sürecinde şuana kadar `kurunun yanında yaşta yanar` mantığıyla hareket edilmesinin ve olağan üstü halin perde edilerek muhalifleri tasfiye etmek için kullanılmasının kabul edilemez olduğunu ifade ettiğine dikkat çekti. Bu açıklamalarına cevap verenlerin, krizden kaynakları olarak inşaatı duran hastane nedeniyle kendisini yıpratmaya çalıştıklarını kaydederek  “Ancak bu kişiler bilmiyorlar ki ekonomik kriz nedeniyle ben doğru bildiğim yoldan geri döneceğim, Cumhuriyeti, Atatürk’ü, CHP`yi ve Zonguldak’ın çıkarlarını savunmayacağım.” Dedi.

Turpcu açıklamasına şöyle devam etti:

“Fethullahçı Terör Örgütü 1995 yılında aday olduğum il kongresinde benim aleyhime Zaman gazetesi vasıtasıyla epey yayın yaptı. Ama 2014 yılına kadar Fethullahçı Terör Örgütünün borusunu kimlerin çıkarları uğruna öttürdüğünü bütün Zonguldak biliyor!

Hastane inşaatı bir kamu yatırımıdır ve kamu ne derse o olacaktır.

“BU SEFER İYİLER KAZANACAK”

Bize saldıranların kafasının arkasındaki düşünceleri ve çıkarları biliyoruz. Zonguldak üzerinden bireysel çıkarları olanlar beni hastane inşaatı nedeniyle basın yoluyla yıpratmaya çalışıyorlar. Ancak, hiç bir koşul altında, Zonguldak ve Türkiye için kötü olan hiçbir şeye evet demeyeceğiz, bu böyle biline!

Bu sefer Türkiye’de iyiler kazanacak! Her alanda, her yerde tam temizlik!

Öyle noktaya gelen düşünceler var ki, bazı insanlar kendi kafalarında kurdukları bir algının peşinden koşuyorlar. Benim konuyla ilgili yapmış olduğum gayet açık ve net olan açıklamalarıma karşı çıkanlar gizli/açık cemaatçi ya da geçmişte destekçileridir, bundan şüphem yoktur. Çünkü bu süreçte, gerçek suçluyu ve suçsuzu ayırmazsanız, ülkenin kılcal damarlarına kadar sirayet etmiş bu yapıyı tamamen temizlemek mümkün olmayacaktır. Benzer tehlikelerin yeniden yaşanmamasının temeli bu süreci doğru şekilde yürütmekten, bu yapının tüm unsurlarının her kademeden temizlenmesinden geçer.  Gerçek suçlular kimse hak ettikleri en ağır cezayı almalıdır ama suçu olmayan insanlar da haksız yere işini, özgürlüğünü kaybetmemelidir. Adaletten sapılırsa ülkemizin geleceği yara alır.  

“SÖYLEDİKLERİMİZ TEYİT EDİLDİ”

Ben bunları ifade ettikten hemen sonra Sayın Cumhurbaşkanı başta olmak üzere, AKP içerisinden birçok kişiden sürecin yanlış yürütüldüğüne ilişkin açıklamalar ve özeleştiri geldi. Söylenenlerin içeriğine baktığımızda birçok açıdan bizim söylediklerimizin teyit edildiğini gördük.

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan Fethullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında tutuklamalar ve göz altılara ilişkin olarak; "ŞU VAR Kİ AT İZİ, İT İZİNE KARIŞMIŞ VAZİYETTE. Ben bir şey atayım da nasılsa tutar diyenler var… Bazen fırsat bulduğumda TV’leri izliyorum. ÖYLE YORUMLAR YAPIYORLAR Kİ SUÇLADIKLARI O İNSANIN BU İŞLE HİÇ ALAKASI YOK, AMA O İNSANA O YAFTAYI YAPIŞTIRIYOR. BUNLAR DOĞRU ŞEYLER DEĞİL. BU TÜR YANLIŞLIKLARDAN UZAK DURMAK LAZIM" ifadelerini kullandı.

Bununla birlikte, AKP Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu'dan ise ilginç bir itiraf geldi. AKP'li vekil, FETÖ'cü bazı isimlerin korunduğunu, ilgisi olmayan isimlerin ise gözaltına alındığını açıklayarak,  "FETÖ’CÜ OLANLAR DURUYOR OLMAYANLAR HAKSIZ GÖZALTINA ALINIYOR" iddiasında bulundu.

Bununla birlikte, AKP`de üç büyükşehir belediye başkanının istifa etmesinin istendiği, kabineden iki bakanın ayrılacağı, AKP içinde 48 milletvekilinin olduğu söylenmektedir.

Bunlar ciddiye alınması gereken açıklamalardır.

İzler hakikaten birbirine mi karışıyor, yoksa kasten mi karıştırılıyor bunu sorgulamamız gerekiyor. FETÖ kapısından girilip, operasyonun nereye gideceği belli olmaz, AKP` ye operasyon yapılır diye bir kaygı mı var acaba?

“HÜKÜMETE SESLENİYORUZ”

Son olarak, genel olarak Ortadoğu ve özellikle Suriye dış politikalarında izlenen yanlış politikayı fark edip Esed`den tekrar Esat`a döndüler, bunun ilanı çok yakındır.  

Sayın Cumhurbaşkanına, Başbakana, Bakanlara ve tüm AKP`lilere Türkiye’de tekrar Atatürk’e ve Cumhuriyete, yani biz Cumhuriyetçilere yüzlerini dönmeleri gerektiğini söylüyoruz. Çünkü Türkiye’nin başka kurtuluş formülü yoktur.” ​