Denizlerde av yasağının 1 Eylül'de sona ermesiyle "Vira Bismillah" diyecek balıkçılar için Kdz.Ereğli’de tören düzenlendi. 


Kdz. Ereğli Limanı'nda düzenlenen törende konuşan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Karadeniz kıyısında bulunan yerlerin en büyük geçim kaynaklarından birinin balıkçılık olduğunu söyledi.



1 Eylül tarihinde av yasağının kalkması ile balıkçıların, “Vira Bismillah” diyeceğini anlatan Uysal şu ifadelere yer verdi:

“Bol bereketli bir sezon geçirmenizi temenni ediyorum. Rabbim baş ağrısı dahi vermesin, hiçbir sıkıntınız olmasın, kazasız belasız, güzel mutlu bol ve bereketli bir av sezonu geçirmenizi tüm kalbimle yüce rabbimden niyaz ediyorum. Sağlıklı gidin ve sağlıklı gelin”

Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Firuz Yılmaz da ilçeden Türkiye’nin pek çok bölgesine balık sevkiyatları yapıldığını anımsatarak, “İnşallah bu sezon da Türkiye’nin pek çok İl’inin balık ihtiyacı bu bölgeden karşılanacak. Kazasız belasız bir sezon temenni ediyorum” dedi.

Kesilen kurban ve yapılan duanın ardından balıkçılar liman içerisinde kısa bir tur attı.

Programa Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Atay, Atilla Bulak, Kültür, Sosyal İşler Müdürü ve İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş’in yanı sıra balıkçılar katıldı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)