Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısı yapıldı. Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu'nda Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, gündemde yer alan maddeler görüşüldü.

 

“İYİ OLMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Mayıs ayı içerisinde ilk etkinliklerin Engelliler Haftası olduğunu belirten Uysal, “Kendimizi başarılı görüyoruz ama inşallah önümüzdeki yıllarda daha iyi olması yönünde çalışacağız. Eksikliklerimiz olabilir bunları da olumlu değerlendireceğiz” dedi.

 

“DAHA İYİ NASIL YAPABİLİRİZ”

Bilim Şenliklerinin ardından finali Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenlikleri ile yaptıklarını ifade eden Uysal, şenlikler önceki kamuoyuna duyurduğu bütçelerin kalem kalem kamuoyuna aktarılacağı söylemini de düzenleyeceği basın toplantısı ile gerçekleştireceğini vurgulayarak şu ifadelere yer verdi: “Basın mensupları ile yapacağımız basın toplantısında bütçesini ve neler yapıldığını kamuoyuna açıklayacağız. Önümüzdeki yıl, ‘daha nasıl farklı şeyler yapabiliriz’ diye basın mensuplarının düşüncelerini alacağız, bütçeyi kalem kalem açıklayacağız”

 

ŞAMPİYONAYA EREĞLİ EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Uysal, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonunun, 12-14 Haziran tarihleri arasında gerçekleştireceği Oturarak Voleybol Türkiye Şampiyonasının Ereğli’de yapılacağını duyurduğunu belirterek, “Federasyon Yönetim Kurulu da önümüzdeki günlerde ilçemize gelerek yönetim kurulu toplantısını yapacak. 3 Gün sürecek şampiyonaya tüm bölge halkımızı bekliyoruz” sözleri ile konuştu.

 

CHP’DEN SPONSORLUK ELEŞTİRİSİ

CHP Grubu adına söz alan Özkan Özyağcı, Başkan Uysal’ın, ‘esnaftan para toplanmayacağı, belediyenin kendi imkanları ile bunu gerçekleştirileceği’ yönünde demeçleri olduğunu hatırlatarak, “Ancak söylemler ile eylemler birbirini tutmadı. CHP grubu olarak bizim beklediğimiz, Vakıflar Bankası’na vatandaşlarımıza göndermiş olduğunuz sponsorluk mektubu var, bu toplanan paraların eğitime harcanması yönünde meclisten karar çıkartılmasını istiyoruz” dedi.

 

“1.5-2 TRİLYON PARA VERİLMEDİ”

Seçim beyannamesinde festival ibarenin değil şenlik ibaresinin yazdığını hatırlatan Uysal şu sözlerle yanıt verdi: “Biz hiçbir zaman yapmayacağız dedik. ‘Sizlerin anladığı sizlerin yaptığı şekilde festival yapmayacağız’ dedik. Buradaki amaç şuydu, ‘Ereğli’de şenlikler ve festival adı altında 3 gün sadece şarkıcı dediğimiz sanatçı gruplarının, sahnede şarkı söyleyip de 1.5-2 trilyon paranın verileceği festival yapılmayacak’ dedik. ‘Biz halkımızı mahrum edemeyiz tam tersine dolu doluya 1 aya yayacağız, tüm alanlarda faaliyet göstereceğiz’ dedik. ‘Şiir gösterileri, spor etkinlikleri, sanatsal etkinlikler, kendi yöremizin değerlerine kıymet vereceğiz’ dedik. ‘Maliyeti düşük olacak’ dedik. Bu yüzden tek tek kalem kalem ne verildiğini açıklayacağız.

 

“EVET O İMZALARIN HEPSİ BENİM”

Biz şeffaf hesap verilebilir bir belediye sözü veriyoruz. Biz sözümüzün arkasındayız.  Evet o imzaların hepsi benim. Ben attığım imzanın arkasındayım, istediğim şeyi asla inkar etmedim. Sadece bankalara değil biz otomotivde, işadamlarına da yazdık. Arkasından bankalara veyahut bir kuruma telefon edip, ‘para vermeniz lazım’ gibi bir cümle kullanmadık. Biz dedik ki, ‘Kdz.Ereğli hepimizin yaşadığı bir şehir eğer bu şehirde ilçede güzel birşeyler olacak ise eğer bu ilçe ortak bir geleceğimiz diyorsak sorumluluk almak zorundayız’”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)