Uysal, bir süre önce Kırmacı Mahallesi sakinleri ile iftar programının ardından bir araya gelmiş yıllardır hizmet alma noktasında sorun yaşayan mahalle halkına yapılması hedeflenen çalışmalara ilişkin bilgiler vermişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile bizzat görüşen ve Kırmacı Mahallesi’ndeki çöp döküm alanı ile ilgili hazırlanan dosyayı teslim eden Uysal, bölge halkının bu alanın rehabilitasyonunu büyük bir müjde ile beklediğini seçim öncesi verdikleri sözü yerine getirmek için üzerlerine düşen tüm sorumluluğu yerine getirmek istediklerini vurguladı.


"DOSYAYI BAKANA BİZZAT VERDİM"
Bakan Güllüce’nin konu üzerinde hassasiyet ile durduğunu belirten Belediye Başkanı Uysal, “Hazırlamış olduğumuz dosyayı Bakanımıza bizzat teslim ettim ve bu sorunun biran önce çözülmesi konusunda desteklerini istedim. Dosyayı inceledi ve beni Çevre Yönetimi Genel Müdürü Muhammet Ece’ye yönlendirdi. Sayın Genel Müdürümüz ile de görüştük, dosyayı verdik. Bakanımızın da talimatları ile önümüzdeki günlerde gelecek heyet bölgede inceleme yapacak ve bu alanın rehabilitasyonunun nasıl yapılacağına dönük fizibilite çalışması yapacaklar. Başta Kırmacı ve Balı Mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımıza vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmeye devam edeceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanımız İdris Güllüce başta olmak üzere Çevre Yönetimi Genel Müdürü Muhammet Ece’ye teşekkür ediyorum” dedi.


"TEDBİRLER ALINDI"
Uysal ayrıca çöp döküm alanında meydana gelen yangın ile ilgili olarak da belediye ekiplerinin kısa sürede müdahale ettiğini vurgulayan Uysal, “Ekiplerimiz yoğun bir çalışmanın ardından yangını kontrol altına aldı. Çöp döküm alanı olması nedeniyle metan gazına karşı da tedbirler alındı. Biz Ankara’da çöp döküm alanının rehabilitasyonu için uğraşırken böyle de bir üzücü olay denk geldi. Ekiplerimize çalışmalarından ötürü de teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)