Zonguldak Valisi Ali Kaban, 3. Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek'i makamında ziyaret ederek, Ankara'da yaşanan hain terör saldırısı nedeniyle duyduğu üzüntüyü ifade   etti.

Bu alçakça terör saldırısında şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diledi.

Vali Ali Kaban, ülkemizi bölmeye, parçalamaya yönelik bu alçakça saldırıların hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını birlik ve bütünlüğümüzü bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirtti.

 

Kaban, "Devletimiz, ordusu ve milleti ile geçmişte olduğu gibi bugün de, bölgede güvenli ve güçlü bir devlet olmasından rahatsızlık duyanların sergilemeye çalıştıkları yıkıcı ve bölücü faaliyetlerle karşı karşıya kalmakta, ancak buna karşı büyük bir azim ve kararlılıkla mücadele etmektedir.

Bilindiği üzere dün Ankara'da kalleş bir terör saldırısı yaşanmıştır. Göğüs göğüse ordularca yapılan çatışma ve bu arada verilen kayıplar anlaşılabilir. Ancak ordu mensuplarına yönelik böylesi alçakça bir terör saldırısının izahı yoktur.

Bu devletin bir yöneticisi ve çalışanı olarak böylesi hain bir saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyor, lanetliyorum.

Devletimizin ülkesi, ordusu ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne yönelen bu tür alçakça saldırılar asla amacına ulaşamayacak, birlik ve beraberliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.

Dün yaşanan hain saldırıda şehit olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman mensuplarına ve vatandaşlarımıza Yüce Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum" dedi.