Bir süre önce kuruluş çalışmalarını tamamlayan Kdz. Ereğli Kültürünü Tanıtma, Yayma ve Yaşatma Derneği nezaket ziyaretlerine başladı.
Kdz. Ereğli'de kurulan Ereğli Kültürünü Tanıtma, Yayma ve Yaşatma Deneği kurucu yönetim kurulu üyeleri, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ve AK Parti Zonguldak İl Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Öztürk'ü ziyaret ederek, derneğin kuruluş amacı ve ileriye yönelik faaliyetlerine ilişkin fikir alış verişinde bulundular. Ziyaretlerde yönetim kurulu adına açıklamalarda bulunan dernek başkanı Ruşanlar köyü muhtarı Hikmet Erlat,  ilçede sivil toplum örgütü sayısının oldukça fazla olduğuna dikkat çekerek, "Ereğli merkezi ile köylerimizin birlik ve beraberliğini sağlamak adına yola çıkan derneğimiz, çoğunluğunu köy muhtarları ve Ereğli'de mesleğini icra eden saygın kişilerin oluşturduğu kurucu yönetim kurulu üyeleri ile çalışmalarını tamamlayarak faaliyetlerine başlamıştır. 'Birlik Hareketi' sloganı ile çıktığımız bu yolda ilçemizin kültürünü öncelikle ülkemize ardından dünyaya tanıtmak için değişik etkinlikler ortaya koyarak var gücümüzle çalışacağız. Resmi açılışını, ilçemizin kurtuluş tarihi olan 18 Haziran'da gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda çilek festivalinin de yapılacağı bugünde kırsaldaki vatandaşlarımızın şehir merkezi ile bütünleşmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Açılışımıza tüm halkımız davetlidir" dedi.
Sivil toplum örgütlerinin sade ziyaretlerden ziyade ilçenin ve köylerin menfaati adına somut çalışmalarla gündeme gelmeleri gerektiğini vurgulayan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kdz. Ereğli Kültürünü Tanıtma, Yayma ve Yaşatma Derneği'nin bu amaca hizmet etmek için yola çıktığına inandığını belirterek, derneğin kurucu yönetim kurulu üyeleri başta olmak üzere tüm üyelerine başarılar diledi.
Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu'nu da ziyaret eden heyet çalışmalarını anlattılar. Belediye Başkanı Çimenoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, derneğin her türlü kültürel etkinliğine destek verebileceğini söyledi.
AK Parti Zonguldak İl Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Öztürk'ü de ziyaret eden heyet, çalışmalarını anlattı.
Kdz. Ereğli Kültürünü Tanıtma, Yayma ve Yaşatma Derneği'nin 29 Mayıs Cumartesi günü saat 14:30'da basınla tanışma toplantısı düzenleyeceği bildirildi.