Zonguldak şehir merkeziyle Acılık semtini birleştiren Acılık bağlantı köprüsü, bakım-onarım nedeniyle yaya trafiğine kapatılınca, vatandaş isyan etti. Zonguldak şehir merkezi ile Acılık bağlantısını sağlayan ve yaya trafiğinin en yoğun olarak yaşandığı köprü, belediye ekipleri tarafından bakıma alındı. Zemin yenileme çalışmaları nedeniyle bakıma alınan köprünün yaya trafiğine kapatılması vatandaşları isyan ettirdi.

Köprünün trafiğe kapatılmasıyla birlikte Emekliler Parkı'na yönelen vatandaşlar, yüksek duvardan atlamak zorunda kaldılar. Yaşlı ve hasta vatandaşlar, hamile kadınlar çöp bidonlarının üstünden ise iniş-çıkışlarda zor anlar yaşadılar.

MAĞDUR ETMEDEN ALTERNATİF GEÇİŞİN YAYA TRAFİĞİNE AÇILMASI GEREKİRDİ

Köprüden geçemeyen vatandaşlar, belediyenin hizmetini takdirle karşıladıklarını, ancak bu geçişin mağdur olmadan sağlanması için alternatif geçişin yaya trafiğine açılması gerektiğini savunarak, Tamam, bir tarafta bizim için hizmet yapılıyor, ama bir taraftan da eziyet çekiyoruz. Burası yaya trafiğinin yoğun olarak yaşandığı bir köprü, madem bu hizmeti yapacaksınız, yayalar için alternatif geçiş noktasını da düşünmek zorundasınız. Mübarek Ramazan ayında karşıya geçmek için cambazlık yapıyoruz. Yaşlısı var, hastası var, hamilesi var, çoluk-çocuğu var. Bu hizmeti eziyete dönüştürmeye gerek hiç yoktu şeklinde konuştular.