Doğup büyüdüğü ve yaşadığı kente bir çok sanat eserleri kazandıran ünlü Heykeltraş Yaman bir süredir tedavi altında bulunduğu Kdz. Ereğli Devlet Hastanesinde 2 Haziran 2019 pazar günü saat 13.00 sıralarında vefat etti. 3 kız çocuğu babası olan Yaman Civan'ın ölüm haberini alan dost ve yakınları hastaneye koşarak bu derin acıyı paylaştı. Civan'ın yaşamı boyunda en yakın arkadaşlarından olan Sanat Kurumu eski Başkanı ve Alemdar Gemisini Yaptırma Derneği Başkanı olan Durmaz Demiroğlu da hastaneye giderek çocukları ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi. 

Yaman Civan'ın yoğun bakımdaki cenazesi Kdz. Ereğli Belediyesi'nin Mezarlık işlerinin yürütüldüğü Sefa Camisine götürülmek üzere hastanenin morg çıkışına indirilip sedyede bekletilirken, en yakın dostu Durmaz Demiroğlu'na "Yaman Civan nasıl biriydi?" diye sorduk. 

Demiroğlu, O'nunla geçen yaşam boyunca arkadaşlık ve sanat dünyasındaki ilişkilerini yaşamı anlattı. Civan'ın Bolu, kendisinin de Zonguldak sanat okullarını bitirdiklerini ve yollarının yeniden Karabük'te kesişti belirterek "Karabük Demir ve Çelik Fabrikasında beraber çalıştık. Askeriyeye beraber gittik Kayseri'ye. O bir köyde ben bir köyde. O; orada heykeltraşlık yaptı. Allahs rahmet eylesin" dedi.

Demiroğlu'nun görüşlerinin tamamını ekteki video da dinleyebilirsiniz.