AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun katılımı ile 15 Nisan'da açılması planlanan Bölücek Kadir Nevişat Kameroğlu İlkokulu'nun lojmanında meydana gelen kalorifer kazanı patlaması nedeniyle okul açılışının ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı.

Çaturoğlu yaptığı yazılı açıklamasında, Ereğli ilçesine bağlı Bölücek Mahallesi'ndeki Kadir Nevişat Kameroğlu İlkokulu yanındaki lojmanda patlayan kalorifer kazanının okul, lojman ve çevredeki binalarda hasara neden olduğunu söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun katılımı ile 15 Nisan Cuma günü yapmayı planladıkları açılışın kalorifer kazanının patlaması ve çevredeki binalarında zarar görmesi sebebiyle açılışı arzu etmelerine rağmen gerçekleştiremeyeceklerini  belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Geçen hafta ilçemizde Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ’ı ağırlamıştık. Bu haftada 2015 yılında yapımına başlanan ve tamamı hayırsever işadamı Kadir Kameroğlu tarafından yaptırılan 16+2 derslik ana sınıfı ve bir öğretmen lojmanı bulunan Bölücek İlkokulunun açılış için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nu ağırlayacaktık. Malum söz konusu okulumuzun kalorifer kazanında yaşanan patlama sebebiyle lojman, okul ve çevredeki binalar zarar gördü. Bölücek halkına ve eğitim camiamıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, yaraların sarılması adına elimizden geleni yapılacağını ifade ediyorum"