Şırnak-Uludere yolundaki Milli Taburunun güvenliğini sağlayan Tahtakayalıkları üs bölgesine teröristlerce uzun namlulu silah, keskin nişancı tüfeği kanas ve roketararlı saldırı sonucu yaralanan 2 askerden biri olan Jandarma Uzman Çavuş Sercan Sezer, Ankara Gata Askeri hastanesindeki tedavisinin ardından Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığına ait ambulans ile Ereğli ilçesindeki evine geldi.
Asker ve polis gözetiminde Erdemir Caddesi üzerindeki baba evine gelen Sezer’i ailesi, yakınları ile Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığında görevli Deniz Piyade Albay Bülent Oral karşıladı.


Omuz bölgesinden kurşun yarası aldığı öğrenilen Sezer, yaptığı açıklamasında ise şunları söyledi: “Olay ile ilgili pek konuşmak istemiyorum. Allaha şükürler olsun, Allah korudu. Sağolsun komutanlarımız çok iyi baktılar bize. Çabuk toparladık. Genciz, inşallah biraz daha fizik tedavi ile kolumuzu oynatmaya başlayacağım. Terör saldırıları arttı, çok söylenecek bir şey yok, aslında var ama konuşmak istemiyorum. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin, ailelerine allah sabırlar versin, biz çok ucuz kurtulduk”

OLAY
1 Eylül akşamı yaşanan olay: Şırnak'ta askeri birliğe uzun namlulu silah ve roketatarla saldıran teröristlerle çıkan çatışmada, 2 asker yaralandı. Şırnak-Uludere yolundaki Milli Taburunun güvenliğini sağlayan Tahtakayalıkları üs bölgesine teröristlerce uzun namlulu silah, keskin nişancı tüfeği kanas ve roketatarla saldırı yapıldı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmada, 2 asker yaralandı.
Yaralılar Şırnak Asker Hastanesinde tedavi altına alındı. 




(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)