Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkan Vekili Mustafa Emen’in Derneği temsilen katıldığı toplantıda 112 acil sağlık merkezinin gereksiz yere aranmamasının altı çizildi.

Bu doğrultuda Zonguldak ili bünyesinde 112 acil çağrı merkezinin gereksiz meşgul edilmesinin önlenmesi ve trafikte seyreden ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesine yönelik “Yaşama Yol Ver” mesajı kampanyası ile ilgili Valilik Toplantı Salonunda tanıtım ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu başkanlığında yapılan toplantıya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Müftülüğü, Zonguldak Belediye Başkanlığı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, Karaelmas Gazeteciler Derneği ve Gazeteciler Cemiyeti yetkilileri katıldı.

“Yaşama Yol Ver” adı altındaki toplantı başlığında “Hayat kurtarmaya sen de yardımcı ol” denilerek ambulansların hayat kurtarmada ne kadar önemli olduğu slayt gösterileriyle anlatıldı.

Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, “Vatandaşlarımız bu konuda zaten duyarlılar ama lüzumsuz yere 112 acil servisi aranmasın, bu numaraya acil durumlarda başvurulsun, ambulansların siren seslerini duyduğunuzda hemen yol verin, hastaneye ulaşmayı bekleyen hastaların olduğunu unutmayın.” Şeklinde konuştu.

Toplantıya katılanların da konu ile ilgili görüşlerinin alınıp fikir alış verişinde bulunmasının ardından toplantı sona erdi.