Kdz.Ereğli'de yapıştığı ziftten, ölmek üzereyken itfaiye ekiplerince çıkarılan 2 aylık yavru köpek, üç veteriner hekimin özel çabasıyla yaşama tutundu.

 

Ormanlı Beldesi Kaymaklar köyü girişinde asfalt tankerinden sızan zifte yapışan yavru köpeği fark edenler durumu yetkililere bildirdi. Kdz. Ereğli Belediyesi itfaiye ekipleri bir saatlik çalışmayla yavru köpeği ziftten yaralı olarak çıkardı. Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezine götürülen köpeğe üç veteriner hekim tarafından tedavi uygulandı. Köpeğin tedavisi burada devam ediyor. 

 

UYSAL GELİŞMELERİ TAKİP ETTİ

Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Atilla Bulak, yaptığı açıklamada yavru köpeğin getirildiğinde ölmek üzere olduğunu belirtti. 

Vücudunun büyük bölümünün yaklaşık 2 santimetrelik zift kaplı olduğunu, ön ve arka ayaklarının ise birbirine yapıştığını anlatan Bulak, tedavi süresi boyunca yavru köpeğin sağlık durumunu Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal'ın da takip ettiğini vurgulayarak şunları kaydetti:

 

AÇ VE SUSUZ KALMIŞ

"Yavru köpeğin Merkeze getirildiği ilk günde yapılan muayenesinde özellikle vücudunun sol tarafı yaklaşık 2 santimlik zift katmanıyla kaplı, ön ve arka ayakları birbirine yapışık vaziyette bulunmakla birlikte aç ve susuz kalmasından dolayı genel durumunda bozukluklar tespit edilmiştir.İlk gün Belediyemizin  3 Veteriner Hekimi ile yardımcı personellerin üstün gayretleri ile 4 saatlik bir çalışma sonucu, önce kalın zift tabakasının büyük bir kısmının çeşitli kimsayallarla sökülmesinin ardından, yıkama yapılarak hareket etmesi neredeyse imkansız olan çene ve ayakların normale dönmesi sağlanmıştır.

 

VİTAMİN TAKVİYESİ DE YAPILDI

Ayrıca genel durumundaki bozukluk temizleme çalışmaları sırasında yapılan serum ve vitamin takviyeleri ile düzeltilmeye çalışılmıştır. Sonraki günlerde ince bir tabaka halinde kalan zift artıklarının temizlenmesi işlemleri devam etmekle birlikte genel durumun iyiye gitmesi nedeniyle tedavi zift tabakasının deride yarattığı kimyasal yanığın çeşitli pomatlarla bakımı ve antibiyotik uygulamaları ile devam etmiştir. Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi yumuşak altlıklı ve ısıtıcılı müşahede odasında bakımı süren, kendi başına yeme ve içme fonksiyonlarını yerine getiren yavru köpeğin iç parazit yönünden tedavileri de yapılarak sağlıklı bir yaşama döndürme çalışmaları devam etmektedir"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)