Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarına ait Müftü Mahallesi'ndeki hayvan pazarında gece saatlerinde yağan etkili yağış nedeniyle kurbanlıkların bulunduğu çadırları su bastı.

Çadırlara giren suların kurbanlıkların yem ve samanlarına zarar verdiğini, hayvanların da oluşan çamur ve su birikintileri nedeniyle yatamadığını belirten satıcı Ersin Aydın, "Yaklaşık 30'un üzerindeki çadırların bulunduğu alanın yağmur sularından etkilenmemesi için su giderleri yapılmamasından ötürü sıkıntı yaşadık. Gelen su nedeniyle hayvanların yemleri, samanları ıslandı, hayvanların altları su altında kaldı, yatamıyorlar. Sabaha kadar bunları temizleyeceğiz. Yağmur şiddetli yağdı, birden su birikintileri çadırlara girdi. Çadırların etrafına mutlaka kanal kazılması gerekiyor. Et parasına malzeme satıyoruz. Mağdur olduk" dedi.

Hayvanların suyun içerisinde kaldığını belirten hayvan satıcısı Mehmet Demir, "Etkili yağış oldu, yapacak birşey yok. Hayvanlar fazla zarar görmedi ama yemleri, samanları ıslandı, hayvanlar da yatamıyorlar. Belediyenin su giderleri için kanal açmasını bekliyoruz. Sabaha kadar bekleyeceğiz" sözleri ile konuştu.

Yağışın ardından çadırları içlerinin temizleme çalışmasına başladıklarını ifade eden Yakup Kaçan da şunları söyledi:

"Mahvolduk diyebiliriz. Suyun içerisinde kaldık. Herkes çadırın içinde yatıyor ama su nedeniyle de yatamıyoruz. Buraya da bedava gelmiyoruz, para veriyoruz. Sabaha kadar ne yapacağımızı bilemiyoruz"

Ereğli Belediyesi'ne konu hakkında bilgi verilmesinin ardından gelen ekipler iş makinesi ile hayvan pazarının bulunduğu alanın çevresinde su kanalı açma çalışmalarına başladı. 



(Haber: 
 Mustafa Kemal Bektaş)