Çaycuma Kampüsündeki çalışmalar tamamlandı

Çaycuma Kampüsünde yeni akademik yıl öncesinde bazı yenileme ve düzenleme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Kampüsün spor salonunun çatısında ağır geçen kış şartları nedeni ile oluşan hasar ve diğer sorunlar tümüyle giderildi. Öğrencilerin açık alanda spor aktiviteleri gerçekleştirebilmeleri ve boş zamanlarını daha sağlıklı değerlendirmeleri için yapımı devam eden halı saha yeni dönemle kullanıma açılacak. Türkiye’nin en yeşil kampüsüne sahip olan Bülent Ecevit Üniversitesi, ilçelerdeki kampüslerini de aynı duyarlılıkla düzenliyor. Çaycuma Kampüsünde yapılan yeşillendirme ve çevre düzenleme çalışmaları ile “yeşil kampüs, çevreci üniversite” bu vizyonu güçlendiriyor.

Akademik yıl öncesinde Çaycuma Kampüsünde yer alan tüm dersliklerde de yenileme çalışmaları yapıldı. Derslikler, teknolojik altyapı donanımları ile genel bakım ve yenileme çalışmaları tamamlanarak eksiksiz hale getirildi. Öğrenci sayısının artışı nedeni ile hizmet kapasitesi yetersiz kalan bilgisayar laboratuvarına bir yenisi daha eklendi. Böylece Çaycuma Kampüsündeki tam donanımlı bilgisayar laboratuvarı sayısı ikiye çıktı. Ayrıca teknik programlar için Teknik Resim Salonu oluşturularak öğrencilerin bu dersi daha rahat ve konforlu bir alanda gerçekleştirmeleri için ortam hazırlandı. Öğrenciler için en önemli sosyal ortamlardan olan kantinin yenileme çalışmaları da tamamlandı. Kantin böylece daha geniş bir alana kavuştu.

Çaycuma Meslek Yüksekokulunun popüler programlarından olan Mobilya ve Dekorasyon Programının uygulama atölyesi Üniversitenin genel mobilya ve dekorasyon ihtiyacına ve taleplerine yönelik üretimlerini sürdürüyor. Geçtiğimiz yıllarda gelen talepleri tamamlayarak teslim eden Atölye, yeni dönemde de hizmetini sürdürecek. Yüksekokulun Çağrı Hizmetleri Programı da bu yıl Üniversite için farklı uygulamalar ile bir ilk gerçekleştirecek.  Program öğrencileri, Bülent Ecevit Üniversitesine “çağrı merkezi” hizmeti verecek.


Devrek Kampüsündeki düzenleme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor

Devrek Kampüsünde de yeni dönem hazırlıkları sürüyor. Özellikle yağışlı dönemlerde kampüsün bazı alanlarında biriken yağmur sularının tahliye edilebilmesi amacıyla mevcut sistemin yenileme çalışmaları tamamlandı. Kampüs ana girişi, eğitim bloğu, spor salonu ve ısı merkezi çevresine yağmur suyu tahliye sistemi için yeni borular döşendi ve mazgallar yerleştirildi. Kampüs içindeki yangın söndürme sisteminin yer altında bulunan ve eskiyen bölümleri yenilendi.

Öğrencilerin spor faaliyetlerini gerçekleştirdikleri açık spor alanının zemin düzenlemesi, ışıklandırılması ve tel örgülerle çevrilmesi de tamamlandı. Böylece kampüsün spor alanları sağlıklı ve modern bir hale dönüştürüldü. Alanın ışıklandırılması ile öğrenciler kampüste akşam saatlerinde de spor yapabilecekler.

Kampüs çevresinde sık yaşanan elektrik kesintileri dolayısıyla yaşanan sorunların önüne geçmek amacıyla kampüse jeneratör sistemi kuruldu. Kampüsteki öğrenci yurtları ile yüksekokul ana giriş kapısı arasındaki bağlantı yolunun yapım çalışmaları ise önümüzdeki günlerde tamamlanacak.