Kdz.Ereğli Cehennemağzı Mağaraları Amfi Tiyatro bölgesinde biranda ortaya çıkan ışık hüzmeleri ve şekiller farklı yorumları beraberinde getirdi.

 

Alınan bilgilere göre Süleymanlar Mahallesi'nde bulunan Cehennemağzı mağaraları çevresindeki amfi tiyatro karşısından başlayıp, tiyatronun ön alanına inen ve  duvarlarında devam eden ışık hareketlerinde; kimi noktalarda aydınlık veren enerjiler dikkatlerden kaçmadı. Canlı hayvan hareketlerinin gölgelerinin de öne çıktığı görüntülerin ne olduğu yönünde kesin bir bilgiye ulaşılamadı.

Işık hareketlerinin geçtiği yöndeki ağaç yapraklarının da açılıp kapanması ve birdenbire ortadan kaybolmasıyla ilgili nasıl bir araştırma sonuçlarına ulaşılacağı merakla bekleniyor.

Cehennemağzı Mağaraları, mitolojide, "insanın doğaya karşı yenilmez, dayanma ve saldırma gücünü simgeleyen" Herkül'ün, efsanevi altın postunu aramak üzere yola çıkan gemicilerle geldiği Ereğli'de, Argolis Kralı Eurystheus'un kendisine verdiği 12 görevden sonuncusunu yerine getirmede faydalandığı 3 mağaradan oluşuyor.