İlçede yaşanan sorunları çözüme kavuşturmaya devam ettiklerini, verilen sözleri de tuttuklarını belirten Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, asfalt dökmek için meclis kararı alınmasına gerek duymadıklarını ifade ederek, “Kimse mağdur kalmayacak ama sizler yıllardır yapmadığınız hizmeti biran önce bitmesini istiyorsunuz. Biz yol yapmayacağız demiyoruz, yapıyoruz, projelerine yardımcı olunması gerekiyor onu da yapıyoruz. Köseağzı yolunu açıyoruz, çöplüğün ihalesini tamam. Yılların hizmetlerini getiriyoruz” dedi.

 

CHP Grup Başkanı Özyağcı geçtiğimiz yıl belediye tarafından 15 bin ton asfalt döküldüğünü hatırlatarak şunları söyledi: “15 Bin ton asfaltı 31 mahalleye dökeceğim derseniz o zaman Belen Sanayi Sitesi’ne birşey yapmayacaksınız demektir. Biz geçen dönem Kışla Sanayi Sitesini yaptık orası gıcır gıcır, hiçbir problem yok. Belen Sanayi Sitesi’nin de alt yapı ve yağmurlaması hazırlandı size sadece asfalt dökmek gerekiyor”

 

 

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi Mayıs ayı ilk toplantısını Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda Opr.Dr.Hüseyin Uysal Başkanlığında gerçekleştirdi.

 

7 HAZİRAN’DA BAŞARI TEMENNİSİ

Meclis Üyeleri Yusuf Kalay ve Osman Yavuz’un mazeretleri nedeniyle izinli sayıldığı meclis toplantısının resmi oturumu öncesi açıklamada bulunan Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 7 Haziran seçimlerinin ilçe, il, bölge ve ülkeye hayırlı olmasını temenni ederek, “Herkese başarılar diliyorum” dedi.

 

HALK TOPLANTILARI BAŞLIYOR

Halk toplantılarına yeniden başlayacaklarını belirten Uysal şunları söyledi: “Bir süre önce Kdz.Ereğli’ye bağlı 31 mahallemizi meclis üyeleri ve daire müdürlerimiz ile birlikte hafta sonları halk toplantıları yaptık, hafta içi ise mahalleleri yerinde gördük, röntgenini çektik. Halk toplantılarını kaldırmıştık.

 

“VATANDAŞIMIZI BİREBİR DİNLEYECEĞİZ”

Randevularımız ile görüşmelerimiz birebir devam ediyor ama gerçek anlamda bir halk toplantısı olmuyordu. Haziran’ın ikinci haftasından sonra her Çarşamba günü tekrar 10.00-12.00, 13.30-15.00 arasında halk toplantılarına, vatandaşlarımızın sorunlarını dinlemeye başlayacağız. Daire Müdürlerimiz o gün belediyede olacak ve halkımızın sorunlarını dinleyecekler”

 

CHP’LİLERDEN ÖNERGE

Uysal’ın konuşmasının ardından CHP Kdz.Ereğli Meclis Üyeleri tarafından meclis başkanlığına Belen Sanayi Sitesi’nin asfaltlanması taleplerinin gündeme alınması önerge verdi.

 

“BİZDEN ÇIKTI, YAPAMADIK, GERÇEKLEŞTİREMEDİK”

Belen Sanayi Sitesi’nde 400 esnafın bulunduğunu hatırlatan CHP’li Meclis Üyesi Cumhur Nalcı, “Daha önce burayı asfalt programını almıştık, Kışla’da bir alt yapı çalışması yapıldığı için önceliği ona vermek zorunda kaldık. Seçim sürecine girildikten sonra bizden çıktı biz yapamadık, gerçekleştiremedik. Belen Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu arkadaşları ve esnaf arkadaşlarımız var, sorunu herkes biliyor. Şikayetler had safhaya geldi. Seçimlerden önce sizin de (Başkan Uysal) öyle bir sözünüz vardı. Biz bunu talep ediyoruz, meclis kararı olarak alınmasını istiyoruz” dedi.

 

“KIŞLA SANAYİ SİTESİ GICIR GICIR”

CHP Grup Başkanı Özkan Özyağcı da geçtiğimiz yıl Kdz.Ereğli’ye 15 bin ton asfalt döküldüğünü, Belen Sanayi Sitesi’ne ise 20 bin ton asfalt ihtiyacı bulunduğunu belirterek, “Bir sıkıntı yaşanmasın diye önden uyarı yapılmıştır. Bu uyarı Belen Sanayi Sitesi yollarının gerçekten yapılabilir duruma gelmesi için çalışılması gerekiyor ki sadece söz ile olmuyor. Ben 2015 ton 100 bin ton asfalt dökeceğiz bunun 20 bin tonunu oraya kullanacağım o zaman tamam. 15 Bin ton asfaltı 31 mahalleye dökeceğim derseniz o zaman oraya birşey yapmayacaksınız demektir. Biz geçen dönem Kışla Sanayi Sitesini yaptık orası gıcır gıcır, orada hiçbir problem yok. Belen Sanayi Sitesi’nin de alt yapı ve yağmurlaması hazırlandı size sadece asfalt dökmek gerekiyor” sözleri ile konuştu.

 

“2013 YILINDA 1 HAFTA ESNAF KAR MAĞDURU OLDU”

Kdz.Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Nazım Erdoğan da CHP’li meclis üyeleri tarafından meclis başkanlığına verilen önergeye dikkati çekerek şunları söyledi: “Belli bir bölgenin asfaltlanması isteniyor. Bu söz konusu olan önerge ile çözülecek bir olay değil. Meclisin görevlerinde böyle bir önergeyi kabul etmek veya sonuca bağlamak yasal olarak yok. Kendileri de bunu biliyorlar. Biz şunu da biliyoruz 2013 yılı içerisinde Belen Sanayi Sitesinde kar ile mücadele yapılırken 1 hafta boyunca oradaki esnafımızın yollarının açılmadığını herkes biliyor. 2013 Yılında siz bir kar’ı bile açmamış, insanları mağdur etmişsiniz, şimdi diyorsunuz ki asfalt yapın. Bu zamana kadar neredeydiniz?”

 

SANAYİ SİTESİ ARKASINA YENİ ALAN

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da, 31 mahalle başta olmak üzere yaşanan sorunları çözüme kavuşturmaya çalıştıklarını söyledi. Ereğli halkına verdikleri sözleri tuttuklarını gelen talepleri de değerlendirerek çözüme kavuşturma çabası içerisinde olduklarını belirten Uysal şu ifadelere yer verdi: “Belen Sanayi Sitesi arkasında bizim Potbaşı’ndan taşıyacağımız Ulaştırma, Fen İşleri, Su ve Kanalizasyon Hizmetleri ve bir kısım İtfaiye Müdürlüğü hizmetleri bu bölgede verilecek. Orada duvar çalışmalarının beton zeminleri, zemin döşemelerinin yapıldığını biliyorsunuz, görüyorsunuz, izliyorsunuz. Burası bittikten sonra o değerlendirilir, bunun için meclis kararı alınmaya gerek yok.

 

“İHTİYAÇ NEREDE İSE BİZ ORADAYIZ”

Biz sadece Belen Sanayi Sitesi değil biz 31 mahallemize de Kışla Sanayi Sitesi’ne de her yerin nasıl olması gerekiyorsa sıcak asfalt veyahut parke taş döşemeleri yapmaya devam edeceğiz. Her yeri yapacağız. Şuan orada devam eden bir çalışma var. İhtiyaç nerede var ise hiç aksatmadan hepsini yapacağız. Biz verdiğimiz sözleri her zaman yerine getiriyoruz. O zaman Elmatepe’de asfalt yapmamız için de meclis kararı almamız, parke taşı yapılırken de meclis kararı almamız gerekir. Biz asfaltlama programı yapacağız bu asfaltlarımızı dökeceğiz gerekirse hizmet arttırmaya gideriz tekrar ihaleye çıkarız.

 

“YOL YAPMAYACAĞIZ DEMİYORUZ”

Kimse mağdur kalmayacak ama sizler yıllardır yapmadığınız hizmeti biran önce bitmesini istiyorsunuz. Oradaki esnaf kardeşlerimiz biz onlara yol yapmayacağız demiyoruz, yapıyoruz, projelerine yardımcı olunması gerekiyor onu da yapıyoruz.

 

“İKİ MİSLİNİ YIĞSAK ONLAR DA PROTESTO ETSE”

Oradaki arkadaşları da getirip bizler de karşı taraftaki iki misli insanı yığsak onlar da onları protesto etse niçin bunları düşünerek den böyle yapıyorsunuz? (CHP’li meclis üyelerine seslenerek) Mahallelerde asfalt ihtiyacı var ise asfalt dökülecek, kaldırım ihtiyacı var ise kaldırımlar yapılacak. Yılların hizmetleri yapılıyor. Köseağzı’na yapılan yol açılıyor, çöplük ihalesi bitti, 40 yılın çöplüğü yolun da çökme nedeni. Biz hizmetlerimize devam edeceğiz. Önerge ile olmamalı, belediye başkanlığına gelirsiniz oturur çözümü sağlarız”

 

MECLİS ÜYELERİNDEN TEPKİ

Belen Sanayi Sitesi Kooperatif Yöneticilerinin yanı sıra sanayi esnafı da bu konuşmaların ardından meclis önergesinin kabul edilmemesine tepki göstererek salondan ayrıldı. AK Partili Belediye Meclis Üyesi Mehmet Erdoğan ve Halil Bozkuş, asfalt talebinin mecliste değil belediyeye gelerek değerlendirilebileceğini, bu şekilde bir talebin siyaset olduğunu belirterek tepki gösterdiler.

Meclisin gündeminde yer alan konular ise komisyonlara havale edildi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)