Karadeniz Ereğli'de kutu içerisine kapatılarak dere yatağında ölüme terk edilen "Gri Balıkçıl" kuşu belediye temizlik işçisi tarafından bulundu, ölmek üzere olan balıkçıl kuşu Veteriner İşleri Müdürlüğünde yeniden hayata döndürüldü.


Alınan bilgilere göre Süleymanlar Mahallesi'ndeki dere yatağında temizlik çalışması yapan Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri, koli bantları ile tamamen kapatılmış karton kutunun içerisinden ses gelmesinin ardından açtığı kutudan Zonguldak bölgesinde yaşayan Gri Balıkçıl olarak bilinen kuş çıktı.

Ölmek üzere olduğu anlaşılan balıkçıl kuşu Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine getirilerek tedavisine başlandı.

Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Atilla Bulak, yaptığı açıklamasında yaralı kuşun tedavisine hemen başladıklarını belirterek, "İnanılacak bir olay değil. Zonguldak bölgesinde gri balıkçıl olarak bilinen ve dere yataklarında bulunan bu kuş bir kartonun içerisine hava almayacak şekilde bantlanarak dere yatağına bırakılmış. Ölmek üzere iken de arkadaşlarımız bulmuşlar bize getirdiler. Şuan uçamıyor ve vücudunun çeşitli yerlerinde yaralar mevcut. Vakit kaybetmeden antibiyotik ve vitamin tedavisine başladık" dedi.

Balıkçıl kuşun yapılan tedaviye de yanıt verdiğini belirten Bulak, yaklaşık 1 hafta tedavi programı uygulayacaklarını da sözlerine ekledi.




(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)