Kdz. Ereğli Kaymakamlığı 30 Ağustos 2015 Zafer Bayramı Kutlama programını açıkladı. Bayram Pazar gününü denk geliyor. Pazar sabahı saat 09.00’da Atatürk  Anıtı’nda çelenk konulması, saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasının ardından törenler  Devrim Bulvarı’nda yapılacak. Bu alanda saat 10.00’da başlayacak olan tören, Kaymakam, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı ile birlikte  törene katılanlar ve  ilçe  halkının bayramını kutlaması ile başlayacak. Ardından ilçe Kaymakamlığında tebrikler kabul edilecek.

Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığından  bir subayın   günün   anlam ve önemini belirten konuşma yapmasının ardından, Cumhuriyet Ortaokulundan bir öğrenci de  şiir okuyacak.  İlçe Belediyesinin Folklor Ekibi  halk oyunları gösterileri sunduktan sonra Gaziler, Spor Kulüpleri, Belediye ekipleri, Dernek ve Mesleki Kuruluşlar ve Askeri Birlikler tören geçişi yapacaklar.


AKŞAMA FENER ALAYI VAR

Saat 20.45’de Bağlık Polis karakolunun önünde buluşulacak. Belediye burada bayrak dağıtımı da yapacak. Saat 21.00’de fener alayının yerini alması ile birlikte başlayacak olan yürüyüş Atatürk Anıtı önünde sona erecek.

Kaymakamlık, 30 Ağustos Zafer Bayramı davetiyesinde Mustafa Necati Karaer’in şiiri de yer verdi.

30 AĞUSTOS

Kocatepe'nin büyük düşünceleri, 
Doğuyor kalplere aydınlık, zamanlı. 
Uyku tutar mı ağustos geceleri, 
Bu ay cümle fetihlerle heyecanlı, 
Heyecanlı hey. 

Mustafa Kemâl'in dudağında eli, 
Gözlerine vurmuş vaktin en güzeli. 
Bu dağlar, askeri deli eder deli. 
Vermiş omuz omza destanlı destanlı, 
Destanlı hey. 

Hazır ol vaktinde şafaklar!
Hazır, yürümeye topraklar, 
Tepe tepe kımıldanıyor... 

Endişeli, uzakların benzi uçuk, 
Düşman, düşman ama çocuk kadar küçük. 
Yirmi altı ağustos, saat beş buçuk.
Dram, Dumlupınar'da başlıyor, kanlı, 
Alkanlı hey. 


KAYMAKAMIN MESAJI

Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93. Yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda şöyle dedi:

"Türk Milletinin l.Dünya Savaşının sona ermesiyle birlikte varlığını sürdürme mücadelesi içerisinde adım adım kazamlan büyük başarı ve zaferlerin en son ve birleştirici halkası olan 30 Ağustos Zaferiyle savaş alanmda tarih yeniden yazılırken kanımızın son damlasını akıtmadan yurdumuzu bırakmayacağımız ispatlanmış Türk Ulusu'nun gelişip güçlenmesinin geçmişte olduğu gibi gelecekte de engellenemeyeceğinin en anlamlı mesajı verilmiş ve Bağımsızlık Mücadelesi 'nin zaferle bittiği müjdelenmiştir.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve gazilerimizi şükranla anarken, bu büyük zaferin 93.YIIdönümünde Karadeniz Ereğli Halkının 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.”