Zonguldak’ta yıllık bağışlanan 18 binin kan’ın 10 bini Ereğli ve Alaplı’dan gidiyor.


Türk Kızılayı Ereğli Şube Başkanı Yusuf Oktay, Zonguldak’ın kan ihtiyacının yarısını Ereğli ve Alaplı ilçelerinin karşıladığını söyledi.

Oktay, yaptığı açıklamada, ilçe genelinde düzenlenen kan bağış kampanyalarına halkın duyarsız kalmayarak destek verdiğini anlattı.

Zonguldak’ta il genelinde yıllık toplanan 18 bin ünite kanın 10 bine yakınının Ereğli ve Alaplı’dan temin edildiğini belirten Oktay şunları söyledi:

“Ereğli’de gerek kamu kurum ve kuruluşları gerekse sivil toplum kuruluşları ile düzenlediğimiz kan bağış kampanyalarına halkımızın gösterdiği ilgiden son derece memnunuz. Türkiye genelinde nüfusunun yüzde 5’i oranında kan veren tek ilçe Ereğli’dir. Biz çıtayı daha yukarılara taşımak vatandaşlarımızın kan bağışına olan desteğini de da arttırmak hedefindeyiz. Vücudumuzdaki kan değişmez ve kişi aynı kanı kullanır. Kişinin kan bağışı bulunmasında vücut yeni kan üretir. İnsan sağlığı açısından da bu son derece önemlidir. Sağlıklı her insan en az 3 ayda 1 mutlaka kan bağışında bulunmalı hem toplumdaki dayanışmanın iyi bir örneğini ortaya koymalı hem de bağışladığı kan ile hayat kurtarabilir”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)