“Biz her zaman sahadayız, başka sahada olan kimse var mı? Bizden başka var mı, diğer partilerden de ortalarda yok. Vatandaşlarımız ile telefon halinde, irtibat halindeyiz. Ankara’ya gittiğimizde gerekli yerlere gerekli girişimlerde bulunuyoruz. Kimseye kibirle tepeden bakmıyoruz. Bu memleketin istikrarı Ak Parti’de diğer partilerin bir şey yapmayacakları sorumluluk almayarak belli oldu”

 

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ı ziyaretinde yaptığı konuşmasında, Zonguldak’ın tek kurtuluş yolunun teşvikten geçtiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede Zonguldak’ın sorunlarını anlattığını hatırlatan Özbakır, TTK’nın çekirdek kadrolar ile muhafaza edileceğini ancak kapatılmayacağını vurguladı. Özbakır konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda şu bilgilere yer verdi:

 

“İHTİYAÇLARI TESPİT EDECEĞİZ”

“Biz seçim gezilerimizde bir takım sözler vermiştik. Bunlar arasında da demiştik ki teşkilatlarımız ile ilçe teşkilatlarımız, belediyelerimiz ile birlikte olacağız, karşılıklı görüş alışverişinde olacağız. İstekleri, ihtiyaçları nelerdir, bunları tespit edeceğiz. Bizim yardım edeceğimiz konularda da gereğini yapacağız. Başkanımız ile konuşacağız, Ereğli’nin neye ihtiyacı var neler gerekiyor bizim yapabileceğimiz neler var?

 

“SEÇİM GEZİSİ İÇİN GELMEDİK”

Biz buraya seçim gezisi olarak değil ihtiyaçlarımızı yardımlaşacağımız konuları tespit etmek için geldik. Biz her zaman sahadayız, başka sahada olan kimse var mı? Bizden başka var mı, diğer partilerden de ortalarda yok. Vatandaşlarımız ile telefon halinde, irtibat halindeyiz. Ankara’ya gittiğimizde gerekli yerlere gerekli girişimlerde bulunuyoruz.

 

“SORUNLARI ANLATTIM, CUMHURBAŞKANI DA ŞAŞIRDI”

Ankara’da Cumhurbaşkanımıza bizzat kendim gittim, kendisine bizzat izah ettim bazı konuları anlattım. Yolların durumunu anlattım, kendisi de şaşırdı, yardımcı olacağını söyledi. Teşvik konusunda da konuyu incelettireceklerdir. Zonguldak’ın tek kurtuluşu teşvikte, her zaman söylüyorum TTK, Zonguldak’ı kurtaramaz, biz teşviki çıkartırsak Zonguldak kurtulur. Bunun çalışması içerisindeyiz. İnşallah vatandaşımız önümüzdeki dönemde daha iyi destek çıkar arkamız güçlü olur ve Zonguldak’a teşvik çıkartarak Bartın, Düzce seviyesine getirir, Zonguldak yatırım alır ve Zonguldak işsizlikten kurtulur.

 

“TTK ÇEKİRDEK KADROLAR İLE MUHAFAZA EDİLECEK”

Yoksa TTK biliyorsunuz, dünya piyasasında kömür ucuz bizde pahalı olunca TTK’yı artık çekirdek kadrolar ile muhafaza edeceğiz, sonuçta kapatılmayacak ancak zararı giderilecek boyutlarda ortada olacak. O şekilde çalışmalarına devam edecek.

 

“TELEFONLARIMIZ HERKESİN ELİNDE”

Önümüzdeki erken seçim var ona da hazırız, biz her zaman sahadayız. Vatandaşımıza her zaman yardımcı olmaya hazırız. Ankara’ya gidiyoruz, bir kısmını biz bir kısmını danışmanlarımız takip ediyor. Heran herkes bize ulaşabiliyor, bütün telefonlarımız herkesin elinde. Ben akşama kadar bana kim ulaşıyorsa bizzat kendim konuşuyorum, dönüşler alıyoruz, memnuniyetler alıyoruz, bundan sonra da böyle olacağız. Kimseye kibirle tepeden bakmıyoruz. Bu memleketin istikrarı Ak Parti’de diğer partilerin bir şey yapmayacakları sorumluluk almayarak belli oldu”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)