Zonguldak Kömürspor'un yeni olan ismi aslında Zonguldakspor ile uzun yıllar büyük başarılara kadar uzanıyor.

Kimi yöneticiler çıktı, emeğini, zamanını, parasını 'Zonguldakspor Sevdası' için harcadı, hiç bir karşılık beklemeden fedakarlıklar yaptı.

Eskiye dönülüp bakıldığında Zonguldakspor için fedakarca taşın altına elini değil vücudunu koyanlar 3-5 vefalı kişi tarafından hatırlandı, yeni yetişen nesile sorsanız büyük bir bölümü de tanımaz.

Kurumsallaşamayan, sabit gelirler bulamayan, "-caz, -cez" sözcükleri ile tamamlanan kelimeler maalesef yıllardır sürüyor.

Ne bir tesis ne bir stat ne bir gelir ne de bir vefa...

Avukat olan ve gecesini gündüzünü Zonguldak Kömürspor için ortaya koyan kapı kapı takvim satarak pek çok kişinin cesaret edemeyeceği mücadeleyi veren Süleyman Caner'in özverisi tarihin altın sayfalarında yerini alacak.

Keşke, "Takvim satarak takımı şampiyon yaptı" yerine "Zonguldak kenti istedi başarıyı yakaladı" haberlerini okuyucular ile paylaşabilseydik.

Maalesef!...

Koskocaman Zonguldak kentinde bir kulüp başkanının takvim satarak takımına sahip çıkma çabaları aslında başlı başına bir ünlem.

Bu kentin önde gelen kurumları, kuruluşları, sivil toplum örgütleri, şirketlerinin yanı sıra mangalda kül bırakmayan pek çok ismi de var.

 

ÇANAKKALE HALKI DA ZONGULDAKSPOR'U İSTEDİ

 

Çanakkale'de inanılmazı başaran Zonguldak Kömürspor'un bu başarısında şüphesiz 12'nci adam taraftarın emeği büyük.

Sabahın erken saatlerinden itibaren kırmızı lacivertli renklere bürünün Çanakkale'de, insanı, esnafı da madenci kenti Zonguldak Kömürspor'u destekledi.

Ereğli'nin pek çok köylerinden beldelerinden, Devrek'in en uzak köyünden, Kozlu'nun merkezinden yani tüm Zonguldak'ın her noktasından yüreği Zonguldakspor sevdası ile çarpan binlerce spor sever akın etti Çanakkale'ye.

Taraftar sokaklarda taşkınlık yapmadı, taraftar kendisini esnafına da vatandaşına da sevdirdi Çanakkale'nin.

 

MAÇ SÜRECİ

Maraton tribünlerinde yaşanan kargaşa, taraftarın maruz kaldığı stada giriş sürecindeki olumsuzluklara rağmen Zonguldak Kömürspor taraftarı kendisinden beklenenin fazlasını yaptı.

Hele hele 2-0'a gelindiğinde tribünlerde kendileri için ayrılan bölümü tamamen dolduran Zonguldak Kömürspor taraftarının coşkusu görülmeye değerdi ama o da kısa sürdü.

Kalesinde gördüğü golün ardından bir süre bocalayan Zonguldak Kömürspor net pozisyonları da gole çevirip tribünleri bayram yerine çeviremeyince sinirler gerildi.

Rakip etkili ve ayağa top oynayan bir takım görüntüsü ile son bölümlerde zor anlar yaşattı.

Maçın bitiş düdüğü ile rahat bir nefes alarak şampiyonluk doyasıya kutlandı.

Ancak, "Maç 5 dakika daha uzamış olsa idi rakip golü bulurdu" sözlerini maçı izleyenlerin aklının bir köşesinden geçirdiğini söyleyebiliriz.

Sonuçta büyük bir başarıya ulaşıldı, emeği geçen katkı sağlayan herkesi kutlamak gerekir.

Bu başarının en büyük pay sahibi ise kim ne derse desin taraftardır.

 (Hakan Albayrak)

KÖMÜRSPOR'DA ALBAYRAK BOMBASI

Ancak çok kişinin merak ettiği sosyal paylaşım adreslerinden kontrol ettiği, iletişim kurmak için çabaladığı daha farklı şeyler de söyleniyor ama neyse Hakan Albayrak adlı mütevazi işadamı parladı, parlatıldı.

Aslında o ne parlamak ne de parlatılmak istiyordu, sevdası Zonguldak Kömürspor'a imkanları doğrultusunda yardımcı olabilmekti.

Büyük paralar kazanan, fotoğraf karelerine girmek için çırpınan değildi.

Takımın deplasman giderleri başta olmak üzere pek çok sorununu çözüme kavuşturdu. 

Ama onu da çabuk yıprattılar her zaman olduğu gibi.

İşadamı Hakan Albayrak sosyal paylaşım adresinden şu ifadeleri paylaştı:

"Dünkü final maçımıza zor girdim sağolsun başkanımız ismimizi yazdırmamış ilk defa maça gelen yöneticilerimiz maçtaydı bileti bile rica ederek aldım ama olsun diğer iş adamlarının niye uzak durduğunu öğrenmiş oldum. Herşeyi Zonguldak için yaptım hakkım varsa sonuna kadar helal olsun.Zonguldakspor'a bundan sonra BAŞARILAR dilerim".

Bir nevi veda etti.

Aslında önemli olan, "ilk defa maça gelen yöneticilerimiz maçtaydı", "işadamlarımızın niye uzak durduğunu öğrenmiş oldum" cümlelerinin içerisinde yatanlar.

Başarı olunca herkes çıkar meydana, fotoğraf karelerinde yer bulur, açıklama yapar, kutlar, afiş yaptırır....

Zor bir dönem bekleyecek Zonguldak Kömürspor'u.

2. Ligde tutunabilecek bir kadro oluşturmak kolay değil, yeni kaynaklar, yeni takvimler, yeni özveriler, yeni mücadeleler.....

3-5 hatta 10 kişinin üzerinde olan bu yükü artık Zonguldak omuzlamalı.

Taraftar görevini yapıyor, yönetici yapıyor, Zonguldakspor sevdalısı işadamları görevini yapıyor, İl'in Valisi, İl Emniyet Müdürü görevini yapıyor, Milletvekilleri görevini yapıyor, basın görevini yapıyor.

Peki görevini yapmayan kim?


ŞEHİDİMİZ VAR

Şehit ateşi Zonguldak'a düştü, üzgünüz. Zonguldak göz yaşı döküyor.
Hayat bir yerde devam ediyor ama Zonguldak Kömürspor'lu futbolcuların teknik heyetin kulüp yöneticilerinin bugün şehit cenazesinde olmasını kutlamaları da bir gün sonraya bırakmasını arzu ederdik.

Şehidin cenazesi bugün toprağa girdi, 1 gün sonra kutlama yapılmasını ümit etmiştik.



ÖNDER SPOR SERVİSİ