FETÖ darbe girişiminin ardından Kdz.Ereğli’de demokrasi nöbeti devam ediyor. Zonguldak ve Kdz.Ereğli ilçe protokolü Atatürk Anıtı önünde bir araya geldi önemli mesajlar verdi.



Kdz.Ereğli’de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" devam ediyor. Devrim Bulvarında ellerinde Türk bayraklarıyla Atatürk Anıtı önünde toplanan vatandaşlar darbe girişiminde bulunanlara tepki gösterdi.

Vali Ali Kaban, burada yaptığı konuşmada, darbe girişimini İl Emniyet Müdürü Osman Ak’ın kendisini telefonla arayarak bilgi vermesi sonucu öğrendiğini söyledi.

“DARBE AKLINIZA BİLE GELMİYOR”

Kaban konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Olaylar başladığında herkes gibi bende gündelik hayatımızın bir gereği olarak konuklarım vardı. Konağımda onları ağırlıyor bir taraftan da sohbet ediyorduk. Bir ara Emniyet Müdürüm ısrarla beni aramışlar, darbe olacağınızı beklemiyorsunuz, aklınıza bile gelmiyor.

 

“ACİL BİR GÖRÜŞME”

Cuma akşamıdır herkes istirahate çekilmiştir, fevkalade bir olay da olmaz. Zonguldak’ımız huzurlu bir şehirdir çok ciddi bir şey beklemiyoruz. Telefonu şarja bakmışım. Müdür meraklanmış ulaşamayınca ev telefonundan aradılar. ‘Acil bir görüşme’ dediler. Ben de dedim, ‘müdür beyin tayini çıktı, bunu haber verecek.’ Canım sıkıldı biraz. Fakat müdür bey telefonda, ‘darbe oluyor sayın valim’ diye telaşla karşıdan bana sesleniyor. Dedim, ‘müdür bey benim ile dalga mı geçiyorsunuz, bu saatte darbe mi olur? Önce bir telaşlanmayalım’ diyerek konağa davet ettim. Sayın vekilimiz ile birlikte idiler, onlar geldiler.

 

“İL JANDARMA KOMUTANI ARADI”

Daha sonra İl Jandarma Komutanımız aradı o da telaş içerisinde tabi, inanamıyor. ‘Haberler geliyor, yazılar akıyor, TSK yönetime el koydu’ deyince ben dedim ki, ‘Albayım kaygılanmayın, devlet çok büyüktür ve devlet her zaman kazanır, siz dert etmeyin sakin olun’ diyerek telefonu kapattım. Ondan sonra bir yerde toplanmamız ve bu sıkıntıyı da televizyondan da öğrenince en güzel yerin bulunduğum konut olduğuna karar verdim. Albayım da hiç tereddüt etmeden, ‘emredersiniz, baş üstüne hemen geliyorum’ diyerek Zonguldak için aslında darbe süreci başlamadan bitmiş oldu.

 

“BU SÜREÇ BİTMEDİ”

Burada şeyler var ifade edildi aslında ayrıntılı bir şekilde. Bunları dönem dönem dinlemeye de muhtacız. Darbe ile ilgili gerek kendi gerekse dünya basınında dostlarım tarafından gönderilen whatsap üzerinden belgeleri incelediğimde, Ankara’dan belli hassas konularda dostlarımızı dinlediğimizde bir gerçek ortaya çıkıyor, bunu dün Cumhurbaşkanımız da ifade etmişti, bir gazetenin başlığı olarak da gördüm, ‘bu süreç bitmedi’ diyordu. Bunu şimdi bir şaka, kurmaca, bir tiyatro gibi zanneden veya bunu böyle göstermeye çalışan kişiler olacaktır, hatta ve hatta devletler olacaktır.

“TÜRK’ÜN TÜRK’TEN BAŞKA DOSTU YOKTUR”

Türk’ün Türk’ten başta dostu yoktur diye belki birçok ülkenin de aynıdır kendinden başka dostu yoktur. Tarihe şöyle bir kısa dönüp baktığınızda bin yıldır üzerinde bulunduğumuz elimizde tuttuğumuz bu topraklar böyle kolay topraklar değildir. Tarihe baktığınızda bin yıl süreyle şu Anadolu toprağını bu tarzda elinde tutabilmiş başka bir topluluk başka bir millette yok. Üstüne üstelik hem Türk hem Müslümansınız ve Anadolu toprağı gibi tarihte sayılan yedi büyük medeniyetin dördüne beşiklik etmiş bir toprağı bin yıl elinizde tutuyorsunuz. Buna oyun da oynanacak, oynanıyor ve oynanmaya devam edilecek.

 

“ARTIK MİLLET ORDU OLDU”

Darbe denemek serbest bundan sonra sayın vekillerimizin ifade ettiği gibi bedellerini ödemek kaydı ile herkes bunu da deneyebilir. Evet bu millet daha doğrusu biz şunu derdik biz ordu milletiz. Darbe çok önemli bir şeyi değiştirdi artık millet ordu oldu. Eskiden ordu millettik şimdi millet orduyuz. Bu milletin karşısında duramazsınız artık, yok öyle bir şey. Yurdun içinden veya dışından herhangi bir iç savaş özlemi veya bir işgal özlemi karşısında etten kemikten ve yüreklerden oluşan bir blok duvar bulacaktır, buna çarpacaktır. Cesaret varsa herkes deneyebilir.

“DUYDUKÇA KANIM DONUYOR”

Bugün ortaya çıkan bir gerçek var. Ben duydukça kanım donuyor, biliyorsunuz bir başka ülkeye sığınıyorsunuz, gidiyorsunuz bu memlekette 30 bin tane insanın hayatına mal olmuş terör örgütüne sığınıyorsunuz, bu nasıl bir kansızlıktır. Bunu ifade etmeden duramıyorum. Ben askerin karargahta yiğitçe bu toprakları savunmak için kendisine verilen silahı düşmana karşı doğrultanını severim bir Türk vatandaşı olarak.

 

“ASKER DEDİĞİN ÖYLE OLUR”

Dün sayın Genelkurmay Başkanımız bir konuşma yaptı. Ne kadar güzeldi. Asker dediğin öyle olur, adam gibi adam. Gelir Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız gel konuş der konuşur. Orada bulunması gerekiyorsa bulunur. Bulunmuyorsa da olmaz ki öyle bir şey yok. Genelkurmay Başkanımız hakikaten askerin nasıl olacağını baştan beri göstermiş değerli bir insandır. Askerimizin bir çoğu karışmadı ama 3-5 çatapat ile de kurtaramadık. Tarihte olmamış bir şey oldu, halkı korumak için verdiğimiz silahlar, vergilerle alınan halkın korunması için alınan silahlar size karşı doğrultuldu. Yapan şerefsizdir. Bedelini ödeyecek. Millet olarak ordu oldunuz Başkomutanınızı korudunuz, 26 gündür de koruyorsunuz. Bu milletin eli öpülmez de ne yapılır?

 

“İÇİMİZDE TUTMAK ZORUNDAYIZ”

Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi tehlike geçmiş değil ama her kötü şeyin bir hayrı vardır. Her sıkıntıdan bir rahatlık doğar bu yaratılışın bir kuralı. Buradan güzel bir şey çıktı. 5 Milyon insan dün Cumhurbaşkanımızın başkanlığında, Başbakanımız, Ana muhalefet partisi başkanı, muhalefet partisi başkanları, farkında iseniz başka ülkelerin Cumhurbaşkanları vardı konuk olarak. Türkiye’de değişik dinlerin mezheplerin başındaki insanlar vardı, onların katılımı ile 5 milyon insan dediler ki, ‘Biz buradayız. Ülkemize zarar vermek için oluşturulan her türlü çabanın karşısındayız. 200’ün üzerinde şehit verdik gerekirse 200 bin veririz önemi yok ama biz buradayız’ denildi. Bu nöbetler belki fiilen bitirilecek ama nöbeti içimizde tutmak zorundayız bir Türk vatandaşı, bir yurttaş bir Müslüman olarak.

 

“TÜM DÜNYAYA GÖSTERDİLER”

Yaş itibari ile bütün ihtilalleri gördüğünü belirten AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır da konuşmasında şunları söyledi: “Ancak bu kadar haince yapılmış bir ihtilali yaşamadık. Adamlar bu işi yapıyorlar bir kısmı Yunanistan’a kaçıyor bir kısmı da Kandile kaçmış. Bunlar bizden değil. Bunların çocuğu çocuğu sırtlarında bunu nasıl taşıyacaklar. Bizleri eleştiriyorlar, ‘bunlar demokrasiden anlamaz’ diye. Halkımız demokrasiye nasıl sahip çıktığını bütün dünyaya gösterdi. Bunlar senelerdir bizim üzerimizde oyun oynuyorlar. Reisimiz çıktı dedi ki, ‘dünyada 1 milyar 700 milyon Müslüman var. Bu Müslümanların güvenlik konseyinde temsilcisi yok, Müslüman olmayanlar bizim hakkımızda karar veriyorlar’ Bütün dünya Tayyip Bey’e karşı çıktı. ‘Onu harcarsak hem Türkiye’nin önünü geçeriz, Müslüman olan birşeyler yapmaya çalışan yarın başımıza dert olur bunun önünü keselim’ dediler ama halkımızı hesaplamadılar.

 

“HERKES HÜR, ÖZGÜR”

Demokrasinin güzelliğine bak herkes hür, özgür dolaşıyor. Darbe olsaydı böyle dolaşabileyecek miydik? 93 Yıldır halkımız demokrasiyi içine sindirdi. Bu memleket meselesinde sağcısı solcusu hiç farketmez hepsi kardeşimizdir, ülkede demokrasi söz konusu olunca herkes sokağa çıkıyor, bunlar hiçbirşey yapamazlar bize. Bunlar bize bu oyunları yüzlerce sene oynuyorlar, sanmayın bu batının son oyunudur. Bunlar bu oyunu yapacaklardır. Alevi-sünni diyecekler orayı kaşıyacaklar veya bir açık bayanımıza birine saldırtacaklar buradan saldırmaya çalışacaklar veya bir kapalı bayanımıza saldırtıp bizi karıştırmaya çalışacaklar. Biz Müslüman aleminin son kalesiyiz, bu kaleyi sağlam tutmalıyız. Sağcısı da solcusu da bu ülke için çalışıyor, herkes ülkemize reisimize sahip çıkalım. Biz reisimizin sayesinde bu tehlikeyi atlattık o olmasaydı atlatamazdık. Oyunlara karşı dikkatli olmalıyız”

 

PROTOKOL KONUŞMALARI

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun ve AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır da yaptıkları konuşmada darbe girişimine tepki gösterdi Türk halkının sergilediği duruş ile ülkede demokrasinin kazandığını belirttiler.

 

İL VE İLÇE PROTOKOLÜ KATILDI

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için dua edildi. Birlik ve beraberlik mesajlarının da verildiği alanda, olayların hafızalarda canlanması için darbe girişimi gecesinde yaşananlar sinevizyondan vatandaşlara izletildi. Etkinliğe Zonguldak İl ve Ereğli ilçe protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)