Milli İttifak’ın İstanbul 3. Bölgeden Milletvekili adayı gösterdiği Büyük Birlik Partisi Genel Başkanlık Başdanışmanı Tolga Aral, doğup büyüdüğü Kandilli’de sevenleri ile bir araya geldi. Kandilli’de yoğun ilgi gören ve eski günlerini yeniden yaşayan Aral, yaşlıların da hayır duası aldı. Ülke ve bölge gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Milletvekili adayı Aral, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun atıl duruma düşürülerek bölgenin ipinin çekildiğini savundu, iktidar kadar muhalefet milletvekillerinin de bu çöküşten pay sahibi olduğunu belirtti.



BURADA DOĞUP BÜYÜDÜM

Zonguldak’ın kaderine terk edilmiş bir İl konumuna düşürüldüğünü vurgulayan Aral yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Bende bir Zonguldak insanı olarak her zaman Zonguldak ile ilgili oldum, gelişmeleri yakından takip ettim. İstanbul’da yaşıyorum buraya bir düğün vesilesi ile geldim, doğup büyüdüğüm yer burası. Buraya gelmiş iken Zonguldak ile alakalı değerlendirmelerde bulunmak istiyorum.

 

İHMAL ETME POLİTİKASI

Zonguldak 80’li yıllarda önemli bir şehir idi, 35-40 bin TTK çalışanı vardı. Anavatan Partisi iktidarı ile birlikte Türkiye Taşkömürleri Kurumu’nda işler yavaşlatılma atıl bırakılma durumuna getirildi. O günlerden bugüne AKP iktidarı ile birlikte Zonguldak’ı ihmal etme politikası yoğun bir şekilde devam etti. Zonguldak tarihi bir şehir. Şehitleri, gazileri ile ki benim atalarım büyük babalarım Çanakkale Savaşına gitmiş ve bu ülke için geriye dönmemişler, şehit olmuşlardır.

 

“GÜNDEMDE OLAMIYOR”

Zonguldak’ımızın ülkemiz için çok büyük bir önemi var ama maalesef bu şehir hiçbir zaman Türkiye’nin gündeminde olamıyor, gelişme ve yatırımlar konusunda gerekli desteği alamıyor. Bunda bugüne kadar görev yapan hem iktidarların da hem muhalefet milletvekillerinin bir suçu vardır. Sonuçta muhalefet milletvekilleri de Zonguldak’taki bu gelişmeleri gündeme getirebilirlerdi.

 

“BİZ ELEŞTİRİYORUZ”

Biz Saadet Partisi olarak hem iktidarı hem muhalefet partilerini bu konuda eleştiriyoruz. Sosyal devlet anlayışına önem veriyoruz devlet sadece bir anonim şirketi değildir, kar etmek için kurulmuş bir kurumsal yapı değildir. Devlet vatandaşına sahip çıkan bir yapıdır. Devletin bazı kurumları para kazanır bazı kurumları da para kazanamaz. Zonguldak her zaman para kazanamıyor dolayısıyla, ‘TTK kapatılsın’ söyleniyor, siz burayı iyi yönetin verimli yönetim burası para kazansın.

 

“ZONGULDAK’I ORTADAN MI KALDIRALIM”

Burası para kazanamıyor diye komple Zonguldak’ı ortadan mı kaldıralım. Pek çok İl’lere bakın bir de Zonguldak’a bakın, Zonguldak büyük bir köy görünümünde. Ereğli ilçesine baktığımızda Erdemir özelleştikten sonra da durumu çok kötü. Yüksek miktarda para girişi oluyordu şimdi 3’de 1 oranda bir giriş oluyor.

 

“ZONGULDAK İŞÇİ KENTİDİR”

Zonguldak, Ereğli, Devrek, Çaycuma fiziki yapısı ve coğrafyası ile Türkiye’nin bir zenginliği ve farklılığıdır. Zonguldak işçi kentidir. Maden işçisinin Ankara yürüyüşünde ben de bulundum, yer aldım, yürüdüm. İnşallah Saadet Partisi olarak biz Zonguldak’ı her zaman gündeme getireceğiz. Zonguldak’ı işçi alımları ile yeniden eski günlerine döndürmek istiyoruz. Halkımız ve vatandaşımız şunu görmeli, Zonguldak bugün bu halde ise hem iktidarın hem muhalefetin faydası vardır. Zonguldak’ı bu hale getirenlere sarı hatta kırmızı kart göstersinler”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)