Çokta gıcık bir sözdür “Ah nerede o eski…..” diye başlayıp devam eden sitemler.
Eski yok ki!
Adı üstünde eski.
Bitmiş ve gitmiş.
O eskilere takılıp kalmadan, önümüze baktığımızda şimdi tutup da “Ah nerede o eski yerel seçimler” desem mi?
Demiyorum!
Dünya dönüyor biz ne dersek diyelim.
O dönüş çok hızlı.
Ve değişe değişe eskileri tamamen unutturuyor.
Yerel seçimler gelmeden ortada dolaşan sözlere veya algı operasyonlarını izlediğimde ise tat yok!
Boş!
Keşke dolu dolu olsa da, ağzımızın tadı gelse.
“Ortak akıl!” dediğimiz lezzeti bulabilmenin adeta mümkün olarak görülmediği süreçte, eski yıllara vurgu yapmadan, “umarım bu alanda da gelişme olur/olabilir” umudunu pompalamak istiyorum.
Olur mu?
Tabi ki zor!..
**
Topçu, pardon ya kabadayı Arda Turan mafya babası olma yolunda hızla ilerlerken son vukuatında ruhsatsız silah kullanmış.
Şimdi…
Bu kabadayı  “ruhsatsız tabanca taşımaktan dolayı ceza alır mı? Diye bir soru yöneltir ve cevabını arar iseniz, kim “evet!” der?
Bilemiyoruz tabi ki.
Ancak kanun şöyle diyor:
“Ruhsatsız silah bulundurma, taşıma veya satın alma suçunun cezası şu şekildedir: Bir Adet Ruhsatsız Silah Bulundurma Suçunun Cezası: Bir adetruhsatsız silahı ev veya işyerinde bulundurma suçunun cezası 1 yıldan 2 yıla kadar hapis ve 25 günden 100 güne kadar adli para cezasıdır (6136 sayılı Kanun m.13/3).”
**
DİŞİ DİŞİYE DOĞUM
Çin Bilimler Akademisi'ndeki uzmanlar iki dişi fare kullanarak, erkek olmadan yavru fareler doğurmayı başardı.
Bilim insanları "bimaternal" (iki anneli) hayvanların sağlıklı olduklarını ve yavruların daha sonra kendi yavrularına da sahip olduklarını açıkladı.
Ancak iki erkek fareden yavru üretme konusunda aynı başarı sağlanamadı. İki babalı fare yavrularının hepsi doğduktan birkaç gün sonra öldü.
 
Araştırmacılar, neden cinsel ilişkiye girdiğimiz sorusunu yanıtlamaya çalışıyordu.
İnsanlar da dahil memeliler, sadece cinsel üremeyle çoğalabiliyor. Bir başka deyişle annenin yumurtası ve babanın spermi gerekiyor.
Ancak doğanın geri kalanında aynı kurallar geçerli değil, bazı dişi balıklar, sürüngenler, amfibik canlılar ve kuşlar tek başlarına üreyebiliyor.
Çinli araştırmacıların amacı da, aynı cinsiyetten ebeveynlerle yavru fare üretebilmek için eşeyli üremenin hangi kurallarını bozmak gerektiğini anlamaktı.