Türk Enerji-Sen 1. Nolu Batı Karadeniz Şube kongresi yapıldı. Öğretmen evinde yapılan kongreye,  GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, GMİS Genel Sekreteri Taci Altunkaya, AKP İl Başkanı Hamdi Uçar, Türk Kamusen İl Temsilcisi Salih Alemdar, Türk Ocağı  Reisi Erol Şeref, Belediye-İş Sendikası Başkanı Tahsin Atayan, Türk Büro Sen Başkanı Kadir Bacioğlu, Ülke -Tek Başkanı Saruhan Çınar ve Enerji Sen’e bağlı üyeler katıldı.

Tek liste ile gidilen kongrenin divan başkanlığını Salih Alemdar yaptı. Alemdar yaptığı açılış konuşmasında, Türk Kamu sen’in kuruluşundan bu yana ilkelerinden taviz vermediğini, sendikalarının çalışan ve yol gösteren hedefle yola çıktığını ve bu yoldan asla sapmadıklarını kaydetti.

GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu da yaptığı konuşmasında, Zonguldak ilinde olan sıkıntıların ülke genelinde de var olduğunu kaydederek  “İlimizde nasıl sıkıntı varsa, ülkemizde de sıkıntılar var. Memurların önünde, işçilerin önünde e çalışma hayatında sıkıntılar var” dedi.

 AKP İl Başkanı Hamdi Uçarda yaptığı konuşmasında, Sendikaların siyaset ile iç içe olduğunu ifade Ederek “ Sendikalarımız siyaset ile iç içe olan üyelerden oluşmuştur. Aslında sendikaların amaçları daha farklı olmalı ve bu zeminde çalışmaları lazımdır.” Dedi.

 

İKTİDARLAR MEMURUN KABUSU

Türk Enerji-Sen şube başkanı Selami Yoğurtçu’da yaptığı konuşmasında sendikacılığın kişisi sel menfaatler içinde değil, kitleye hizmet adına bir yarış olduğunu ve son yıllarda ülkede ücret adaletsizliğinin yaşandığına dikkat çekerek konuşmasını şöyle sürdürdü

“ Son yıllarda ülkemizde ücret adaletsizliği, gelir dağılımındaki adaletsizlik, ek göstergedeki adaletsizlik, kamu çalışanlarının açlık sınırının altında sefalete mahkum edilmesi, siyasilerin ve bürokratların, kamu çalışanlarını kapu kulu olarak görmeleri ve baskı uygulamaları bizleri canımızdan bezdirmiştir. Ayrıca 657 sayılı Devlet memurları Kanunu ve bir takım yönetmeliklerin antidemokratik hükümleri demoklesin kılıcı gibi başımızda hep sallanıp durmaktadır. Bu  da yetmiyormuş gibi iş başına gelen iktidarlar memurun hep kadrolu kabusu olmaktadır.” Diyen Selami Yoğrtçu, Dokuz yıldır başbakandan çalanların sorunlarını iletmek üzere Türkiye Kamu-sen olarak randevu talep ettiklerini ve bu zamana kadar randevu alamadıklarını ifade ederek “ Yaklaşık dokuz yıldır Sayın başbakandan çalışanların sorunlarını iletmek üzere Türkiye Kamu-Sen olarak randevu talep ediyoruz, ne hikmetse Sayın başbakan dokuz yıldır müsait olup bizimle görüşmedi. Ama aynı başbakan Amerikanın Ortadoğu’daki sorunlarının çözümü için Okyanus’un öbür tarafına geçebiliyor, hatta BDP liler ile onların taleplerini dinlemek için zaman ayırıyor, ne yazık ki bir tek çalışanlar adına talepleri olan bizlere görüşmeye vakit bulamıyor.”

 

SEÇİM SONUÇLARI

Daha sonra yapılan seçimlerde Türk Enerji Sen yönetim kurulu asil üyeliklerine Selami Yoğurtçu, Cesarettin Karadeniz, Ömer Uzun, Duran Demirci,Mahmut Güneş, Hüseyin Yağmur ve Hitit Güleç seçilirken  Denetleme Kurulu asil üyeliklerine  Uğur Uslu,İbrahim Beşir ve Aydın Çeik seçilirken Üst Kurul Delegeliklerine ise , Selami Yoğurtçu,Erol Şeref,Hüseyin Yağmur, Mahmut Güneş, Yaşar Demirbağ,Osman Zinnur Karabak, Nurettin Akman, Isım Özkan ve Aydın Çevik seçildiler.