Ereğli İlçesine bağlı Abdi köyü Tekke Mahallesinde yaşayan ve inşaatlarda amelelik yaparak geçimini sağlayan Nail Çam (38), 5 yıl önce kendi imkanlarıyla başladığı tek katlı evine 1 ay önce tamamlayarak yerleşti.

Çam, gazetecilere yaptığı açıklamada, elektrik olmadığı için okula giden 2 çocuğunun mum ışığında ders çalıştığını söyledi.

 Evinde elektrik olmamasının sebebini köy muhtarı V.Ü' nün sebep olduğunu iddia eden Çam, şunları söyledi.




"Biz bu eve 2010 yılında başladık. Temelleri atmadan önce ruhsat çıkarmak için köy muhtarımızla irtibata geçtik. Bizden 450 lira para talep etti. Hatta aynı gün suyumuzda bağlandı. Şu anda suyumuz var. Benden talep ettiği parayı ödedim. Bize 'Siz evi yapın ben ruhsatınızı çıkaracağım' dedi. Aradan 4 yıl geçmesine rağmen ruhsatı çıkarmadığı için her yanına gittiğimizde bize eve devam etmemizi, evimizi yapmaya devam etmemizi ve içine gireceğimizi söyledi.  Bende inşaat işçisiyim. Amelelik yapıyorum. Evimi 4 yıl içinde ancak bu hale getirebildim. Elektrik aboneliği için müracaat ettiğim yerler benden proje ve ruhsat istendi. Bunun üzerine muhtara gittiğimde 'Benle işiniz yok. Kendi imkanlarınızla çıkarın' dedi. Bende bunun üzerine evin projesini alamadığımdan dolayı kendisine dava açtım. Dava 3-4 ay sürdü. Bu davadan kendisi 6 ay hapis cezası aldı. Fakat mahkeme cezasını 3 bin lira para cezasına çevirdi. Mahkemeden sonra yeniden kaymakamlığa müracaat ettik. Evrakları Zonguldak İl Özel idaresinden çıkartmıştım. Yasal evraklara rağmen evimizi bir türlü yasal hale getiremedik. İmar müdürlüğünden aldığım evrakları imzalamadığı için elektrik abonemi alamıyorum. Mağdur durumdayız."

Telefonla ulaştığımız köy Muhtarı Veli Ü, ise bu konu Hakkında hiç bir şey konuşmak istemiyorum. Ben mahkeme konusunu temize getirdim. " dedi.



(Haber Cem Sürmeneli)