Ankara’da kurulu bulunan Pusula Sahaf Kitabevi tarafından bu yıl ilki düzenlenen “1. Emek ve İnat Hatırası Ödülü”ne İbrahim Tığ ile Şükran Yılmaz layık görüldü.

Aynı zamanda Pusula Sahaf Kitabevi’nin de kuruluşunun birinci yıl dönümü olan 21 Aralık 2019 Cumartesi günü saat:15.00-17.00 arasında Ankara’da düzenlenecek olan törenle verilecek olan ödüller için bir açıklama yapan kitabevi sahibi İshak Kocabıyık, “Yola çıkarken amaç olarak koyduğumuz ‘Emek ve İnat Hatırası Ödülü’nün bu yıl ilkini vereceğiz. Emek, demokrasi, barış mücadelesinde, kültür, edebiyat ve yayın alanında inatla emekle sürdürülen çabaların, unutulmasını önlemek en azından geciktirmek, kadri bilinir eylemek ve görünürlüğünü artırmak bu hatıranın gerekçelerinin başında gelmektedir.”ifadelerine yer verdi.

Kitabevi sanibi İshak Kocabıyık ödüllerin İbrahim Tığ ile Şükran Yılmaz’a verilmesinin gerekçesini ise şöyle açıkladı:

1920-1942 yılları arasında yaşamış ve kısacık ömrüne çok güçlü şiirler sığdırmış Rüştü Onur’un hayali olan “Şehir” dergisini onun kendisine bir vasiyeti olarak kabul eden ve aralıksız olarak 16 yıldır Devrek’te inat ve emekle çıkaran İbrahim Tığ’ın bu çabası ve çalışması,

Yine kısa süren yayın hayatında Zazaca diline, unutturulmaya çalışılan bir dönemi ve bu dönemin sıra neferlerini, Dersim coğrafyasının büyülü hikayelerini emek ve inatla basılı hale getiren ancak piyasanın acımasızlığına yenilen Dersim Yayınları ve onun kurucucu Şükran Yılmaz’ın emek ve çabaları övgüye değer görülmüştür.

Bu nedenle İbrahim Tığ ile Şükran Yılmaz’ı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Ödüller, Pusula Sahaf Kitabevi’nin kuruluşunun 1.yılı etkinlikleri çerçevesinde 21 Aralık 2019 Cumartesi günü saat 15.00-17.00 arasında Bestekar Sokak 28/12 Kavaklıdere/ Ankara adresinde yapılacak törenle sahiplerine verilecek.