Kdz. Ereğli’nin en bakir sahillerinden biri olan Alacaağzı’nın Ereğli Kömürleri İşletmesi (EKİ) dönemindeki gibi plaj hizmeti vermesi için Kandilli Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmalar devam ediyor. Yaklaşık bir hafta sonra plaj olarak açılacağı belirtilen Alacaağzı’na gidip gördük ki, en büyük sıkıntının yol olduğu ortaya çıktı.

EKİ’li dönemlerde Kandilli Beldesinin Varagel, İkinci ve  Çamlı sahillerinin deniz hareketleri sonucunda eskisi gibi işlev vermediği dönemlerde alternatif olarak hazırlanan Alacaağzı tesisleri yıllar sonra tekrar gündeme geldi. EKİ tarafından yolun bakım ve onarımı yapılan ve ücretsiz plaj servislerinin hizmette olduğu dönemlerin üzerinden çok uzun yıllar geçti. Kandilli Belediyesi de,

Alacaağzı sahillerini yöre halkına kazandırmak için bir proje hazırladı ve Bakka&ya sundu. Bakka tarafından kabul edilip ihalesi de Çelepçiler tarafından alınan Alacaağzı plajında  yaklaşık 60 metre boyunda küçük bir mendirek de yapıldı. Tesisin bir an önce hizmete açılması için çalışmalar yoğunlaştırıldı. Soyunma odaları ve cafeteryanın inşaatı da devam ediyor.

Bir hafta içinde sezona merhaba diyecek olan Kandilli Belediyesi’nin Alacaağzı Plaj tesislerinin en büyük engeli ise hem Kandilli-Alacaağzı yol ayrımı arası hem de yol ayrımından sahile inen yol güzergahı. Borcam yıkama tesislerinin de bulunduğu ve Düzce’ye kuvars kumu taşıyan ağır tonajlı kamyonların çalıştığı yolun plaja gidenlere hizmet vermesi pek mümkün görünmüyor.

Araçların toz toprak içinde kaldığı bu yolun sanat yapılarının da tamamlanarak asfaltlanmasının ardından plajın işler hale gelebileceğini görebilmek için uzman olmaya da gerek yok. Biz gittiğimizde, denizin çok bulanık olmasını Borcam’ın yıkama tesisleri olarak görmemizi, o bölgede çalışanlar “hayır, bu kirlenme bizim çalışmalarımızdan” diye açıklayıp, Borcam’ı aklarken, gördüğü manzara karşısında  şaşıran Kandilliler Kültür Derneği Başkanı Korhan Us da, yolun mutlaka yapılması gerektiğini ifade etti.

Haber: Eyüp Bektaş