Zonguldak Tarım İl Müdürlüğü ve Kozlu Belediyesi Hasta Takip Merkezi tarafından düzenlenen kampanya ile 1 kilo boş pil toplayanlara 1 adet meyve fidanı verildi. Kozlu Lisesi önünde düzenlenen kampanya okul öğrencileri büyük ilgi gösterdi . Kozlu Lisesi ve Kozlu Anadolu Lisesi öğrencileri topladıkları 1 kiloluk poşetleri, belediye görevlilerine teslim ederken, kiraz, erik, elma gibi çeşitli meyve fidanlarını aldılar.
Öğrencilere ilk fidanları Zonguldak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cemalettin Çataklı, Koordinasyon ve Tarımsal veriler Şubesi Müdürü Yaşar Erdoğan, Tarım Teknikeri Nilgün Kaynun, Kozlu Belediyesi 153 Hasta Takip Merkezi Sorumlusu Cengiz Alagözoğulları, Kozlu Lisesi Müdürü Şener Ertürk ve Kozlu Anadolu Lisesi Bekir Tekin tarafından verildi. Soğuk hava nedeniyle fidan dağıtım töreni kısa sürdürüldü.
Yapılan kampanyaya destek veren herkese teşekküre eden Alagözoğulları, Pilin zararlı olduğunu herkes kadar bizde biliyorduk. Ama araştırınca tahminimizden de fazla zararı olduğunu gördük. Hem sağlık yaşama katkı, hem doğayı koruma hem de boş pillerin geri dönüşümünün sağlanması amaçları ile '1 kilo pil getir, 1 meyve fidanını götür' kampanyasını başlattık dedi.
Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Çataklı da, boş pillerin doğaya verdiği zararları anlattı. Pilin zararlarından doğayı ve canlıları korumak amacıyla başlatılan kampanya ile gençlere ağaç ve insan sevgisinin aşılandığını belirten Çataklı, Kampanyanın gördüğü ilgi bizleri de mutlu etti. Tüm herkesi bu tür kampanyalar yapmaya davet ediyoruz. Biz Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak, gereken desteği vermeye hazırız diye konuştu.
Kozlu Anadolu Lisesi ve Kozlu Lisesi'nde kampanyaları organize eden öğrenciler de, tüm gençlere, pilleri doğaya atmamaları ve fidan dikmeleri konusunda çağrıda bulundu.