Kdz.Ereğli’de yaşayan İsmail ve Neriman Soysal çiftinin iki çocuğundan biri olan Taha Soysal (8), bir sene içinde 100 kilo ağırlığa ulaştı. Taha'nın karnı açken yemek verilmediği zaman kafasını duvarlara vurarak kendisine zarar verdiği öğrenildi. Ballı ekmek, çorba, sebze, meyve ve kahvaltılık ile çikolata düşkünü olan 100 kilogram ağırlığındaki küçük Taha, yürümek te de güçlük çekiyor. İşsiz olan 48 yaşındaki İsmail Soysal ile ev kadını 28 yaşındaki Neriman Soysal, Taha'nın karnı aç olup da yemek verilmediğinde kafasını duvarlara vurarak kendisine zarar verdiğini, 3 yaşındaki kız kardeşi Firdevs'i de dövdüğünü belirtti. Geçtiğimiz sene 60 kilo olan Taha, bu seneye kadar aldığı 40 kilo ile 100 kilo oldu. Yürümekte zorluk çeken ve ayakkabılarını bile çıkaramayan Taha’nın en büyük yardımcıları babası İsmail Soysal ve annesi Neriman Soysal oluyor. Kendi başına yürümeye kalktığında takılarak düşen Taha’nın, düştükten sonra yaralandığı ve yaralarında mikrop kapması nedeni ile çok geç iyileştiği ifade ediliyor.
Kola, bisküvi, çikolata, şeker, dondurma ve buna benzer yiyeceklere dayanamayan küçük Taha, zaman zaman bakkalın kendisine istediklerini vermemesi üzerine sinirlenerek kendisine zarar vermeye başlıyor. Baba İsmail Soysal ise kendilerini tanımayanların oğlunu dövdüğünü zannedeceklerinden korktuğunu söyledi. Baba Soysal, “İstediğini alamayınca hırçınlaşmaya başlıyor. Elleri ile kendisine zarar vermeye başlıyor. Yanaklarında ki şişlik ve izleri hep kendisi yaptı.” dedi.
Çaresiz kaldıklarını belirten baba İsmail Soysal, şunları söyledi: "Taha doğduğu zaman 3 kilo 75 gramdı. 2 yaşına kadar normaldi. Ancak 2 yaşından sonra aşırı derecede yemek yemeye başladı. Bizimle birlikte her öğün sofraya oturup yemek yerdi. Son iki yıla kadar 28 kiloydu. Günde 5 öğün yemek yemeye, normal kilosunun üzerine çıkmaya başladı. Yemek vermediğimiz zaman kafasını duvarlara vuruyor, kardeşini dövüyor, evdeki eşyaları sağa sola savuruyor. Biz de isteğini yerine getirmek zorunda kalıyoruz ve yemek veriyoruz. Doktora götürdük. Doktorlar, oğlumun sağlığının yerinde olduğunu belirterek diyet listesi verdi. Diyeti iki ay denedik ama zayıflama olmadı. Biz de kendi haline bıraktık. Şu anda aylık masrafımız 800 TL. İşsizim” sözleriyle konuştu.