AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, geçtiğimiz hafta Muslu’da meydana gelen minibüs kazasıyla ilgili konuştu. 
Milletvekili Ulupınar, demiryolları yapıldığı günden bu yana hiç bakım yapılmadığını ve çağın gerisinde kaldığını belirterek, “Tren seferleri 1 Şubat’tan itibaren başlayacak. Vatandaşlarımız 1 Şubat’a kadar sabretsinler” dedi.  Bir daha böyle bir kazanın yaşanmamasını dileyen Ulupınar, “Hükümetimiz Zonguldak’ta hem demiryollarını, hem de karayollarını ele aldı. Tüneller, köprüler, viyadükler yapılmaktadır. Demiryolları da yapıldığından bu yana hiç tadilat dahi yapılmamış. Çağın gerisinde kalmış. Bunu yaparken tabii ki bir takım sıkıntılar var. Her nimetin bir külfeti var. Yollar yapılırken üzerinde trafik olduğunda çalışmak çok zor. Bu kazadan dolayı da çok büyük üzüntü duyuyorum. Zaten buraya ulaştırma bakanını getirmiştik. Ulaştırma Bakanımız yollarla ilgili müjdeleri vermişti. Zaten bu mevcut yolun ihalesini karayolları yapmıştı. Çalışmalarda önceki gün itibariyle başladı. Burada yolu genişleteceğiz, bariyerler, istinat duvarları yapacağız. Ama bu da kalıcı olmayacak. Esas proje Zonguldak ile Filyos’u birleştirmek. Bununla ilgili çalışmalarda ayriyeten yürütülecek. Tren seferleri, 1 Şubat 2014’ten itibaren başlayacak. Vatandaşlarımız 1 Şubat’a kadar sabretsinler. Bu kazayla ilgili de adli ve idari soruşturma da devam ediyor. Kimseyi suçlamak istemiyorum, ama eğer yoldan kaynaklanan bir kazaysa, elbette ki, hepimizin sorumluluğu var. Arabanın çok eski olduğunu, kapasitesinin çok üzerinde yolcu aldığını söylediler. Bunlar bir iddia da olabilir. Çok büyük bir faciada olabilir. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımızın durumları iyi. 
Gereken temaslarda bulunduk. Onlara da acil şifalar diliyorum. İnşallah bir daha böyle bir kaza yaşanmaz. Vatandaşlarımız biraz sabretsinler. Karayolları bakımından en çok yatırım yapılan il Zonguldak’tır. Tren yolu, Filyos Projesi, Havaalanı ve yollarla ilgili bir kıyaslama yapıldığında bu görülecektir” diye konuştu.