Kdz.Ereğli’de başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan yardımlar Kilis'e gönderildi

 

Kdz.Ereğli Beşir Derneği Temsilciliği tarafından başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan yardımlar Kilis'e gönderildi. Beşir Derneği tarafından yaklaşık 1 ay önce başlatılan başlatılan kampanyada toplanan bir tır dolusu yardım malzemesinin yola çıkması dolasıyla tören düzenlendi.

Hatip Sokak üzerinde gerçekleştirilen törende konuşan Beşir Derneği Ereğli Temsilcisi Seyfettin Gedik, uluslar arası bir yardım kuruluşu olan Derneğin ilçe temsilciliği olarak yaklaşık 1 ay önce başlattıkları yardım kampanyasında 1 tır malzeme toplandığını söyledi.

Suriye başta olmak üzere Gazze, Arakan ve Türkmenistan’da dram yaşandığını ifade eden Gedik şunları söyledi: “Çok büyük zulümler yapıldığı kamuoyu tarafından da bilinmektedir. Düzenlediğimiz yardım kampanyasında 22 ton malzeme topladık. Toplanan yardım malzemelerinin içerisinde ağırlıklı olarak un, makarna ve çocuk giyimi bulunmaktadır. Ereğli halkına gösterdikleri yakın ilgi ve duyarlılıktan dolayı bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyorum”

Önümüzdeki günlerde Gazze, Arakan ve Türkmenistan’a ulaştırılmak üzere yardım kampanyası başlatacaklarını ifade eden Gedik, “İnşallah halkımız bu duyarlılığı yeni kampanyamızda da gösterecektir” dedi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)