Alaplı'da taksicilik yapan Necati Buldun (60) 1yıldır topladığı 70 bin mavi kapakları Alaplı Engelliler Derneğine teslim etti.
Taksici Necati Buldun, yaptığı açıklamada, Tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan bir kızımız için Taksici arkadaşlarla birlikte 1 yıldır mavi kapak topladıklarını söyledi.
Tekerlekli sandalye alınması için 230 kilo mavi kapak toplanması gerektiğini açıklandıktan sonra toplamaktan vazgeçtiğini anlatan Buldun, şöyle konuştu:
Bir arkadaşımız engelli biri için mavi kapak toplaması bizleri çok etkiledi.
Bizde taksici arkadaşlarımızla birlikte mavi kapak toplamaya karar verdik. Araçlarımızla müşteriye giderken yol kenarlarındaki mavi kapakları toplamaya başladık. 1 yılda yaklaşık 60 bin mavi kapak topladı. 5 bin mavi kapak için normal tekerlekli sandalye, 10 bine için akülü araba verileceği söylenmişti. Bizde bir arkadaşımızın kızına tekerlekli sandalye kazandıracağımızın mutluluğunu yaşarken 230 kilo mavi kapak toplanması gerektiğini bizlere söylenince çok üzüldü. Kapak toplamayı bıraktık. Elimizdeki 60 bin mavi kapağı Alaplı Engeliler Derneğine teslim ettik.
Anadolu Engeliler Derneği Alaplı Şube Başkanı İsmail Korkut, Taksicilere bu anlamlı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Örnek alınası gereken bir davranış olduğunu düşünüyorum. Burada 230 kilo mavi kapak toplanması gerekiyor denmesi bizleri de çok üzmüştür.
Önümüzdeki Engelliler Haftası yaklaşması münasebetiyle duyarlı kurum ve kuruluşların mavi kapak toplama kampanyası yapmalarını bekliyoruz. Bizdeki kapaklarla birlikte bir engelli arkadaşımızı tekerlekli sandalye sahibi yapabiliriz dedi.