Türk Hava Kurumu (THK) Ereğli Şube Başkanı Abdullah Hasçelik, ilçe genelinde kurban derilerini toplamak için 10 araç ve 10 personelin görevlendirildiğini söyledi. Hasçelik, şube binasında düzenlediği toplantıda, fitre ve zekattan Ramazan ayında 33 bin lira gelir sağlandığını, kurban bayramı için ise hazırlıkların devam ettiğini belirtti. İlçe ve belde belediyelerinin yanı sıra köy ve mahalle muhtarlarının da desteğine ihtiyaçları bulunduğu anlatan Hasçelik, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İZİN GEREĞİ KURBEN DERİSİ TOPLAYACAKTIR"

İlçemiz de yapılan Sevgi, Dostluk ve Barış Festivali'ne Kdz. Ereğli THK Şubesi olarak, yamaç paraşütü ve uçan balon ile yönetim kurulu olarak kortej yürüyüşüne katılarak THK tanıtım faaliyetlerinde bulunulmuştur. Kortej yürüyüşünde halkımızdan ve korteje katılanlardan büyük bir beğeni ve alkış aldık. Şubemize desteğiniz oldukça bizde ilçemize ve siz hemşerilerime hizmet etmek için yeni  çalışmaların içine girmekten mutluluk duyacağız. Her kurban bayramında olduğu gibi, bu bayramda da gönüllülük esasına ve 2860 sayılı yardım toplama Kanunun ilgili maddesine göre verilen izin gereği kurban derisi toplayacaktır. Ancak, Kdz.Ereğli Belediyesi ve diğer Ormanlı, Gülüç, Kandilli Belde belediyelerimize mahalle ve köy muhtarlarımız ve vatandaşların  desteğine ihtiyacımız vardır. 

1-2 SAAT SONRA KURBAN DERİSİ BOZULUYOR

Sıcak hava nedeniyle kesimden sonra tuzlanmayan deriler, 1-2 saat içinde bozulmaktadır. Bu yüzden vatandaşlarımızdan milli servet olan kurban derilerini kesimden hemen sonra tuzlamalarını rica ediyoruz.  THK yapılan bağışlar ile Türk halkının hizmetinde kullanılmak üzere, ambulans helikopterler ve Ateş Kuşu adı verilen yangın söndürme uçakları almaktadır. Orman yangını söndürme faaliyetlerinde bulunulduğu, ülkedeki pilot açığını kapatıp gençleri kötü alışkanlıklardan korumak için eğitim kamplarında havacılık kursları düzenlemektedir. 

MAKBUZ MUKABİLİ

Şube başkanlığımızca Kurban Bayramı'nda 10 araç ve 10 personel ile kurban derilerini toplanacaktır. Ayrıca THK merkez ofiste yönetim olarak iletişim merkezi oluşturduk. Vatandaşlar bize 0 372 316 2070  THK şubesine ait telefon numarasından ulaşabilirler. Sabah 09.00 akşam, 19.00 arasında deri toplama faaliyeti gerçekleştirilecektir. Vatandaşlarımız makbuz mukabili derilerini THK yetkili aracına teslim edebilirler ayrıca kurban derisi toplama merkezimiz Eski Hükümet Konağı yanında bulunan Adliye binasının bodrum katında görevli personelimize teslim edebilirler"