Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi'nde 10 aylık bebek 7 saat süren ameliyat sonrasında sağlığına kavuştu. Doğduğu günden bu yana bağırsak problemi yaşayan Küçük Zeren, taburcu olacağı günü bekliyor.

Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi başarılı bir operasyona daha imza attı. Doğduğu günden bu yana kabızlık şikâyeti olan ve 3 özel 3 devlet hastanesine gitmesine rağmen tanı konamayan 10 Aylık Zeren, 7 saat süren başarışlı bir ameliyat sonrasında sağlığına kavuştu.
Esra (28) Cem İnce (28) çiftinin ilk çocukları olan Zeren, doğumundan 1 ay sonra kabızlık şikâyeti ile hastaneye götürülmüş. Çocukları Zeren'i Ereğli ve şehir dışında ki 2 Üniversite hastanesi, 3 özel ve 3 devlet hastanesinde tedavi edilmesi için götüren aile, gittikleri hiçbir hastanede dertlerine derman bulamamış. Ereğli Devlet Hastanesi Çocuk Servisine gelen aile kızları Zeren'i Operatör Doktor Bora Solmaz' a muayene ettirmiş. Kolon grafiği çekilen minik Zeren' de Hirschsprung hastalığı teşhisi kondu. Hastalığın Bağırsaklarda meydana gelen bir sorun nedeniyle olduğunu belirleyen uzmanlar, minik Zeren'i ameliyata aldı. Laporoskopi yardımlı Transanal endorektal pull-through yardımı ile yapılan ameliyat sonrasında ise minik Zeren aynı gün sağlığına kavuştu. Aile fertlerinin mutluluğu gözlerinden okunurken, ameliyata giren yaklaşık 12 kişilik ekipte minik Zeren'i yalnız bırakmıyor. Her gün Minik Zeren'i ziyaret eden hastane personeli, Zeren ile oynuyor ve ona mamasını yediriyor.

"BAŞARILI BİR AMELİYATA DAHA İMZA ATTIK"
Ameliyat ile ilgili olarak bilgi veren Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Doktor Muharrem Erdem "Başta Çocuk Cerrahisi Uzmanımız Bora Bey olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum. Hastamıza da geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Bu ameliyat 10 aylık olan çocuğumuzun bağırsak sisteminde olan bir bozukluk bir hastalıktır. Çok nadir olarak görülen bir hastalıktır. Bu hastalığın teşhisi de hastanemizde kondu. Toplam 12 kişilik bir ekiple toplam 7 saat süren bir ameliyat gerçekleştirildi. Şu anda başarılı bir şekilde sonuca ulaştı. Eğitim Araştırma gibi ileri merkezlerde yapılması gereken bir ameliyattın hastanemizde gerçekleştirilmesinden dolayı da mutluluk duyuyoruz. Bu hastalığa benzer bir hastalığın ameliyatı da kısa bir zaman sonra hastanemizde yapılacaktır." dedi.

"TANISI ZOR OLAN BİR HASTALIK"
Minik Zeren'in doktoru Çocuk Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Bora Solmaz ise tanısı zor olan bir hastalık olmasına rağmen ekip arkadaşlarının başarılı çalışmasıyla ameliyatı gerçekleştirdiklerini söyledi. Solmaz "Tanısı oldukça zor olan bir hastalık. Ameliyatı yaklaşık 7 saat sürdü. Çalışmayan bağırsak kısmını birçok teknik olmasına rağmen bana göre en iyi teknik olarak gözüken popo deliğinden gerçekleştirdik. Tabiî ki bu ameliyat öyle tek başına yapılacak bir ameliyat değil. Hasta olan çocuğumuz çok deneyimli anestezi uzmanlarımız sayesinde anestezileri sağlandı. Hiçbir sorun olmaksızın ameliyat tamamlandı. Hastalığın kesin tanısı Patoloji yani doku örneği ile konulmakta. Bunu da patoloji doktorlarımızın yoğun emeğiyle yaklaşık 4 adet biopsi örneğinin 2,5 saat süren zahmetli çalışma sonucu bağırsakların hangi seviyeye kadar çalışmadığı belirlendi. Ameliyatı bu şekilde tamamladık. Ameliyat Laporoskopi yardımlı olarak gerçekleştirildi. Önceden açık ameliyatla yani hastanın karnı açılarak bağırsaklar tek tek ellenerek yapılıyordu. Biz artık elimizde ki teknikler ve bilgiler dâhilinde açık olan ve karından yapılan kısmını Laporoskopi yöntemiyle gerçekleştirdik." diye konuştu.

 

HEMŞİRELER MELEK GİBİ

Minik Zeren'in ananesi Rabia Ateş ise konuşmasında torununun sağlığına kavuşmasında emeği olan tüm hastane personeline sonsuz teşekkür ettiğini söyledi. Hastane çalışanları ve ailesi minik Zeren'le ilgilenirken, Genel Cerrahi Servisi hemşireleri Minik Zeren'i kendi elleriyle besledi. Zeren'in Annesi Esra İnce, çalıştığı için hastaneye iş çıkışında gelirken, baba Cem İnce ise kızının yanından bir an bile ayrılmıyor. İnce ailesi, kızları Zeren'in taburcu olacağı günü ise iple çektiklerini söyledi.