Kdz. Ereğli Belediye başkanı Halil Posbıyık 3 Ağustos Cumartesi günü Elif Otel ile Erdemir Ofis arasında düzenlenecek geleneksel Kadir Gecesi iftarında 10 bin kişiye sıcak yemek vereceklerini ifade etti.

Posbıyık, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:                                                                                          

“Öncelikle başta saygıdeğer Karadeniz Ereğlili hemşehrilerim, tüm Zonguldaklılar ve aziz milletim olmak üzere İslam Alemi’nin mübarek Kadir Gecesi’ni tebrik ediyorum. Bu güzel gecede yapacağımız tüm ibadetlerimizin yüce Allah’ın katında kabul görmesini diliyorum. Mübarek Kadir Gecesi’nin ardından da aynı huzur ve mutluluk içinde güzel bayramımıza ulaşmayı yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.

Ramazan ayı boyunca kentimize bağlı 31 mahallede iftar programları düzenlemeyi hedefledik ve bugüne kadar da binlerce vatandaşımızı aynı sofrada bütünleştirdik. 3 Ağustos gecesi kutlanacak olan Kadir Gecesi için de hazırlıklarımızı tamamladık.

Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından, her yıl Kadir Gecesi’nde gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilen mevlid programımız, 3 Ağustos Cumartesi günü sahil bandında yapılacak.

Bu yılki Ramazan ayında 31 mahallenin tamamında iftar programları düzenleyerek kent insanının birlik ve beraberlik duygularının pekişmesine öncülük eden Karadeniz Ereğli Belediyesi, mübarek Kadir Gecesi’nde de binlerce yurttaşımızı bir araya getirmeyi amaçladı. Elif Otel ile Erdemir İdari Binası arasında kalan noktada on bin kişilik iftar yemeği verecek olan Belediyemiz, yine sahil bandında bulunan amfi tiyatroda mevlid-i şerif programı düzenleyecek. Saat 18.30’da başlayacak ve Ramazan konulu dini sohbetlerin yapılacağı, semazen gösterisi ve ilahilerle renklendirilecek program öncesinde Karadeniz Ereğli’nin en güzel yerinde, aynı sofrada oruçlarımızı açacağız. Tüm mahalle iftarlarımızda olduğu gibi Kadir Gecesi öncesindeki iftarımızda da binlerce vatandaşımıza sıcak yemek ikram edeceğiz. Bu muhteşem iftara tüm halkımızı bekliyorum.

 

AMFİ TİYATRODA MEVLİD-İ ŞERİF

İftarın hemen sonrasında amfi tiyatroda unutulmaz bir gece yaşayacağız. Çok güzel bir program tertipledik. Bu programda; İlahi Dinletisi, Yasin-i Şerif Tilaveti, Kadir Gecesi’nin Anlam ve Önemi konulu sohbet, Semazen Gösterisi, Mevlid-i Şerif yer alacak. İlçe Müftülüğümüzün ve yine Belediyemizin daveti üzerine kentimize gelen saygın din adamlarımızın değerli katkılarıyla bu güzel geceyi en iyi şekilde değerlendireceğiz. Böylelikle de Kadir Gecesi etkinliklerine bu yıl da önemli bir organizasyonla devam edeceğiz. Mübarek Ramazan başladığı günden bu yana bu önemli ayı en iyi şekilde yaşayabilmek adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Mahallelerimizdeki iftarlarımıza çok büyük ilgi oldu.

Kadir Gecesi öncesi düzenleyeceğimiz iftarımıza da aynı katılımın olmasını bekliyoruz. Binlerce vatandaşımızla birlik ve beraberlik içinde orucumuzu açtıktan sonra yine hep birlikte Kadir Gecesi’ni idrak edeceğiz.

Bu güzel geceyi de en iyi şekilde yaşamak adına başta Din Hizmetleri ve Mezarlıklar Müdürlüğümüz olmak üzere Belediye’mizin tüm birimleri günler öncesinden çalışmalarına başlamıştı. Çok güzel bir gece yaşayacağız hep birlikte.

Ben, 3 Ağustos günü sahil bandında düzenleyeceğimiz iftar yemeği ve sonrasındaki Kadir Gecesi Mevlid Programı’na tüm Karadeniz Ereğlilileri bekliyorum. Bu duygularla değerli hemşehrilerime en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”