AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, 2019 yılının değerlendirmesini gerçekleştirdi, Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Arslan Keleş ve yerel yöneticiler ile işbirliği içerisinde çalıştıklarını söyledi.

HASTANEYE DOKTOR, PTT BİNASI, KAMPÜS...

Ereğli-Zonguldak karayolunun ulaşımın daha yakın ve kaliteli olduğunu, Ereğli-Devrek karayolunun Çaylıoğlu bölümüne kadar olan bölümünü 15 gün içerisinde ulaşıma tamamen açılacağını, ilçede ikili eğitimden tekli eğitime geçmenin mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Çakır, Ereğli Devlet Hastanesi'ne çeşitli branşlarda doktor atamalarının gerçekleştirildiğini belirtti. Devlet Hastanesi'nde 4 kardiyoloji doktoru kadrosu bulunduğunu 2020 yılı içinde en az ikinci kardiyoloji uzmanının ilçeye getirilmesinin hedeflendiğini, ilçe merkezindeki PTT hizmet binasının yıl içerisinde hizmete açılacağını müjdeleyen Çakır, köylerde her türlü asfalt, alt yapı, kanalizasyon, çocuk parkı, su, parke gibi ihtiyaçların giderildiğine değindi.  Ereğli Devlet Hastanesi'nin eski yerlerinin üniversite kampüsü olması noktasında çalışmaların son aşamaya geldiğini, yasal hiçbir engel kalmadığını, avam projenin de tamamlanmak üzere olduğunu vurgulayan Çakır, söz konusu bölgeye hangi fakültelerin verileceğine dönük talepte bulunacaklarını anlattı. Eğitim vadisi bölgesine hayırsever işadamı Hayrettin Yavuz'un katkısı ile bilim sanat merkezi kazandırılacağını, Gülüç Beldesi'ne ise Milletvekili, İl Genel Meclisi ve İl Başkanı aracılığı ile 24 derslikli ortaokulu yatırım programına aldırmayı başardıklarını, 2020 yılında Gülüç'e bir ilkokul ve anaokulunu da programa aldırmak istediklerini anlatan Çakır, açık öğretim sınavlarının Ereğli'de yapılması ile ilgili adımlar atıldığını söyledi.

İLÇE MERKEZİNDEKİ TRAFİK SORUNU

29 Mart mahalli idareler seçimlerinin üzerinden 9 ay geçtiğini ancak ilçede herhangi bir hizmet göremediklerini belirten Çakır, şu ifadelere yer verdi: "2019 Mart’ta belediye seçimleri tamamlandı. O günden bu güne Ereğli’de bir hizmet göremiyoruz. Trafikle ilgili çözüm için İş Bankası önünde bir ışıklandırma çalışması yapıldı. Bu ışıklandırma, arkasındaki kavşağı, pazaryeri ve Hatip’e çıkacak yolcu ve sürücüleri engellemiş oldu. O bölgeye bir alt geçit yapılmasından yanayız. Oraya, bir de iskele camisinin bulunduğu bölgeye bir alt geçit yapılarak, gündüz nüfus yoğunluğunu çok daha rahat sağlayabiliriz. Işık çözüm olarak durmuyor.

SOMUT BİR PROJE YOK

Büyük projeler anlamında yerel yönetimlerin dokuz aydır ortaya koyduğu somut bir proje yok. Zaman su gibi akıyor. 9 ay bitti, 51 ay kaldı. Bu sürenin sonunda yeni yerel yönetimler seçimi yapılacak. Bu anlamda  Ereğli’nin menfaatine her türlü projede her türlü desteği veriyoruz. Ereğli’nin menfaatine olmayanlarda da ret cevabımızı veriyoruz.  Buradan özellikle ifade etmek istiyorum. Revizyon ile alakalı grubumuzun evet demesinin sebebi, hem TSO, hem iş dünyasından gelen talepleri değerlendirdik. Geçmişte sac tüccarlarımız vardı, bunlara bakış şuydu, kolay kazanan, rahat yaşayan, şehirden kopuk diye eleştirilen grubunun, sac tüccarlarının aramızdan ayrılmasından sonra değerleri anlaşıldı. Ekonomiye katkıları, şehrimize katkıları daha iyi anlaşıldı.

"İMARDA YOLSUZLUK USULSÜZLÜK VARSA..."

Bugün müteahhitlerle ilgili, inşaat işleriyle uğraşanlara kamuoyunda farklı bir anlam yüklenmeye çalışılıyor. İmarda yapılan bir yolsuzluk usulsüzlük varsa ret cevabımızı veririz. Revizyon içindeki olumsuzlukları yargıya taşıyabiliriz ama bu imar revizyonu yapılmayacak demek değildir.  Bugün Kıyıcak mahallesi doğalgaz bekliyorsa, imar revizyonu gerekiyorsa, biz buna vatandaşlarımızın lehine evet demek zorundayız. Diğer bölgelerde de hakeza… Ören’de, Yenimahalle’de ciddi bir inşaat karmaşası var. Bu bölgelerin değerlendirilmesi lazım bunun için de imar revizyonu lazım. Biz tamamı ile alakalı evet dedik. İçinde usulsüzlük yapılacaksa biz buna tabii ki grup olarak ret vereceğiz. Bir de inşaat sektörü Ereğli’de 3-4 bin istihdam sağlıyor. Bölgesine ekonomik katkı sağlayan bir sektör. Her müteahhidi haksız kazanç sağlayacak veya toplumun gözüne bunları böyle sunarak hata yapıyoruz. Aralarında çürük elma varsa, hem belediye, hem bizler, hem de yargı gereğini yapacaktır.  Ama bu kadar inşaat sektöründeki insanları zan altında bırakmamak lazım.

"10 DANIŞMANIN MALİYETİ İLE BİR ÜST GEÇİT YAPILABİLİRDİ"

Elmatepe’de üzücü bir kaza yaşandı. Yaralılarımıza şifa, kaza yapan sürücümüze geçmiş olsun diyorum. Burası Kepez- Gülüç köprüsü arası Ereğli Belediyesine devirli. Belediye istediği düzenlemeyi yapabilir, üst geçit, alt geçit, ışıklı sinyalizasyon yapmak isterse karayolları ile istişare ederek, bu kararı alabilir. Ama bizler yerel seçimlerden hemen sonra Karayolları Bölge müdürümüzle birlikte, bölgede incelemelerde bulunduk ve o bölgeye yapılacak üst geçidi 2020 yatırım programına aldırdık. Orada yapılması gereken, bize göre, şu anki Elmatepe durağının yüz metre kışla tarafına çekilmesidir. Bu da belediyenin yapabileceği bir uygulamadır. Çünkü Devrek yol ayrımından Kışla bölgesine gelen sürücülerin görüş mesafesini arttırmamız lazım. Üst geçit tabii ki bugüne kadar yapılmalıydı, bu anlamda bizde bir eksiklik varsa halkımızdan özür dilemesini biliriz. Ama devir yetkisi belediyededir. Karayolları ile  bunu çözebilecekleri kanaatindeyiz. Daha önce Ereğli belediyesi burada bir üst geçit çalışması yapmıştı. Bugünkü yönetimde çok rahatlıkla bunu yapabilir. On danışmanın maliyetiyle burada bir üst geçit yapılabilirdi. Tabii bu karayolları ile yapılacaksa biz bunu programa aldırdık, en kısa zamanda yapılması için elimizden geleni yapacağız"

ENDÜSTRİ BÖLGESİ

Sanayi Bakanı Mustafa Varank, 3 milletvekilimiz ve il başkanımız ile birlikte istişare toplantısı gerçekleştirdik. Endüstri bölgesi eğer istihdam artıracaksa Ereğli halkına fayda sağlayacaksa devletimizin alacağı karardır saygı duyarız. 2006'dan bugüne kadar Ereğli'ye bir çocuk parkı dahi yapmayan OYAK ile ilgili düşüncelerimizi anlattık. Eğer Ereğli'de bu fabrikada kurulduysa bu fabrikanın faydalarından Ereğli halkının faydalanması gerekir. Biz diyoruz ki sadece kazancının bir kısmını sosyal sorumluluk gereği Ereğli'de paylaşın. Biz milletin temsilcisi isek milletin bize söylediklerini yukarılara iletiyoruz, iletmeye de devam edeceğiz. Ereğli'ye ödenmesi gereken paranın ödenmesi gerekir. Bugün Halil Bey olur yarın başkası olur. Ereğli'nin önemli bir kazancı bu"