Gazi Alemdar Gemisi’nin önüne;  Alemdar Gemisi Derneği ile Kdz. Ereğli Belediyesi arasında protokol de bulunmasına rağmen, geminin  tüm görüntüsünü kapatan  yöresel ürünler çadırının kurulması olayına Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın el koyduğu ve çadırların 10 gün sonra kesinlikle söküleceğini açıkladığı bildirildi.

Alemdar Gemisi Yaptırma Derneği’nin Başkan Yardımcısı Atılay Durmaz Demiroğlu, dernek başkanı Oktay  Demiroğlu ile birlikte, iki kurum arasındaki protokolü de hatırlatan dilekçeyi vermek üzere Belediye Başkanı  Hüseyin Uysal’ın yanına gittiğinde “Bizi görünce niye geldiğinizi anladım” diye konuştuğunu söyledi.

Belediye Başkanı  Uysal’ın 10 gün sonra bu çadırın söküleceği sözünü verdiğini de belirten Demiroğlu “10 gün sonra süre uzatılması istenirse ne olacak?” diye sorduk. Uysal;  asla uzatma olmayacağını ve bu çevrenin Alemdar’a yakışır bir proje uygulanarak daha düzenli hale getirmeye hazır olduklarını belirtti.  Demiroğlu, “Önümüzdeki günlerde yeniden görüşeceğiz ve çevre düzenlemesi projesini konuşacağız.  Bir de Gazi Alemdar Müze Gemisi’ne İstiklal Madalyası verilmesi konusunda Milletvekili Faruk Çaturoğlu’nun başlattığı girişime de destek vermesini isteyeceğiz” dedi.

Atılay Durmaz Demiroğlu, yöresel ürünler çadırında kebap bile pişirildiğini kaydederek, bu durumdan yangın endişesi yaşadıklarını ve itfaiyenin önlem alması için de uyarıda bulunacaklarını belirtti.

Haber: Eyüp Bektaş