Sarıkadı Köyünde 3 ay önce yeniledikleri evine yerleşen 10 kişilik Kuru Ailesi, geçtiğimiz hafta elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangından sonra evleri kullanılmaz hale geldi. Akrabaların evine yerleşen Aile, hayırseverlerin yardımlarını bekliyor.

Selman Kuru, yaptığı açıklamada, İnşaatlarda çalışarak evinin geçimini sağladığını söyledi.

Evinin yandığı gün akrabalarına ziyarete gittiğini belirten Kuru, “İnşaatlarda çalışarak kazandığım parayla eski evi yenileyerek 10 kişilik ailemle birlikte 3 ay önce evimize yerleştik. 3 gün önce de akşam akrabalarımı ziyarete gitmiştim. Evde kimse yoktu. Telefon geldi evin yanıyor diye, eve gittiğimde evim tamamen kül olduğunu gördüm.Büyük emeklerle yenilediğim evimin 1 saatte kül olması beni çok üzdü. Üçüz çocuklarım var. Yangından sonra ailemle birlikte akrabamızın yanına yerleştik. Evimi tekrar eskisi gibi yapacak hiçbir gücüm kalmadı. Hayırseverlerimizden yardım bekliyorum.” Dedi.

Sarıkadı Muhtarı Metin Kara da, Kuru ailesinin ekonomik durumunun son derece kötü olduğunu vurguladı.

 

Kaymakamlığımıza aileye yardımda bulunulması için başvuruda bulunduklarını aktaran Kara, “ 10 kişi bir evde yaşıyordu. Ailenin durumu iyi değil. Kaymakamlığımıza ve Kızılay Alaplı Şubesine yardım için başvuruda bulunduk. Hayırsever vatandaşlarımızdan da yardım bekliyoruz.” Diye konuştu.